5 dingen die je kan doen op Texel!

Ga je binnenkort naar Texel op vakantie en wil je hier allerlei leuke activiteiten ondernemen? Dan helpen wij je graag om de planning voor jouw vakantie op Texel te maken. In dit artikel lees je daarom welke vijf leuke dingen je op Texel kunt doen.

* links in dit artikel zijn gesponsord zie: disclaimer.

1: Een dagje naar Ecomare

Zeker als je met de kinderen naar Texel gaat, is het leuk om een dagje naar Ecomare te gaan. In Ecomare maak je niet alleen kennis met bruinvissen, maar kun je ook verschillende soorten zeehonden zien. Interessant voor volwassenen, maar ook hartstikke leuk voor kinderen.

2: De Jan Wolkers fietsroute fietsen

Jan Wolkers was een Nederlandse schrijver die uit Texel kwam en hier ook vele jaren gewoond heeft. Op Texel is een speciale fietsroute uitgezet die helemaal in het teken staat van de schrijver van onder andere het boek Turks Fruit. Deze fietsroute is ongeveer 27 kilometer lang en brengt je langs alle plekken waar Jan Wolkers een speciale band mee had.

 

 

3: De vuurtoren bekijken

Texel heeft een prachtige vuurtoren, die je bijna niet kunt missen door de opvallende rode kleur. Je vindt de vuurtoren in het noorden van Texel, in de buurt van paal 33. De toren is niet alleen leuk om van de buitenkant te bewonderen, maar ook leuk om vanbinnen te bekijken.

Enkele leuke feitjes over de toren:

  • De toren was ooit roze, maar dit was eigenlijk niet de bedoeling. Er was namelijk slechte verf gebruikt voor de toren en daarom werd het gebouw roze in plaats van rood.
  • In de vuurtoren vind je nog de oude vuurtoren, waar de nieuwe toren gewoon omheen is gebouwd.
  • Door de nieuwe toren om de oude toren heen, kun je op sommige etages tussen de muren van de twee torens in lopen.
  • De toren geeft je een prachtig uitzicht op Texel.

Al met al zeker de moeite waard om eens te bekijken, ook vanbinnen!

4: Uitwaaien op het strand

Ook als je in de winter op Texel bent, kun je hier heerlijk uitwaaien op het strand. Maak een strandwandeling om lekker uit te waaien en je merkt dat je even goed tot rust kunt komen. Ook leuk om te doen: jutten. Wie weet kom je tijdens jouw strandwandeling wel allerlei leuke schatten tegen!

5: Het bezoeken van Kaasboerderij Wezenspyk

Kaasboerderij Wezenspyk is een gezellige boerderij die in het platteland van Texel ligt. Op de boerderij kun je niet alleen lammetjes kijken, maar ook kaas proeven en kaas kopen. Ook heeft de boerderij een kaasmakerij, waar je alles kunt leren over het proces van het maken van Texelse kaas. Leuk voor volwassenen en leuk voor kinderen!

Ook zin gekregen in Texel? Met Tui Reizen kan je tal van verblijfsmogelijkheden ontdekken.


liefs, mellaah

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.