Diversiteit in fashion is super belangrijk

Closeup of woman holding shopping bags with copy space

Ik vind het persoonlijk heel fijn dat de fashionwereld steeds meer divers wordt. Je ziet bijvoorbeeld meer modellen met een kleurtje. Ook kom je in magazines en advertenties steeds vaker vollere modellen tegen. Ik denk dat het heel belangrijk is dat alle vrouwen zich vertegenwoordigd voelen wanneer ze een modeblad openslaan.

* links in dit artikel zijn gesponsord zie: disclaimer.

‘Fashionwereld’

Natuurlijk geeft Dove al een aantal jaren het goede voorbeeld met advertenties waarin vrouwen van alle leeftijden en met allerlei verschillende lichaamstypes de hoofdrol spelen. Nu ontwikkelt deze positieve trend zich langzaam verder en zelfs de Amerikaanse Vogue is voor de cover van het maartnummer voor modellen met verschillende culturele en etnische achtergronden gegaan.

Naast het Chinese model Liu Wen en de Nederlandse Imaan Hammam (met Noord-Afrikaanse roots) siert ook het plus-size model Ashley Graham de cover, gewoon lekker tussen Kendall Jenner en Gigi Hadid in!

Bloggers, Instagrammers en YouTubers

Social media wordt gezien als een belangrijke reden waarom de modewereld langzaam aan het veranderen is en meer divers wordt. De zogenaamde digital influencers komen in alle kleuren, leeftijden en maten en bereiken echt een heel groot publiek. Ook de mode-industrie is zich hiervan bewust en wil een graantje meepikken van de invloed die deze bloggers, Instagrammers en YouTubers hebben.

Vrouwelijke influencers

Het komt nu dus regelmatig voor dat deze populaire influencers een show lopen van een bekend modemerk, zoals afgelopen maand in Milaan tijdens de show voor de herfstcollectie van Dolce & Gabbana. Een goed voorbeeld van een instagrammer die laat zien hoe mooi het is anders te zijn vind ik bijvoorbeeld Mama Cax (@mamacaxx). Deze Amerikaanse vrouw met een beenprothese heeft maar liefst 100.000 followers. Heb jij ook bewondering voor een bijzondere blogger, vlogger of Instagrammer? Ik ben echt super benieuwd naar andere inspirerende vrouwelijke influencers!

Het is heel goed dat de diversiteit van vrouwen in het echte leven nu ook steeds meer in de media weerspiegeld wordt en dat ook kledingfabrikanten en winkels hier aandacht aan besteden. Want we weten allemaal dat niet iedereen het lijf van een supermodel heeft toch?!

‘Maatje meer’

Er is tegenwoordig bijvoorbeeld vaak een groter aanbod voor vrouwen met een maatje meer. Zo heb je in deze webshop echt wat te kiezen op grote maten-gebied. Ook liggen de prothese-bh’s naast de ‘gewone’ bh’s bij de HEMA en is foundation er niet alleen in één kleur voor de donkere huid te vinden, maar in minstens drie verschillende tinten. Dit is echt een vooruitgang in vergelijking met een paar jaar geleden als je het mij vraagt.

Hoewel de modewereld nog een lange weg te gaan heeft, ben ik echt super blij met deze ontwikkeling en voel ik mij als blogger die niet alleen beauty en fashion artikelen schrijft, maar ook soms een andere kant van mijzelf laat zien, erg gesteund door de stoere vrouwen die van hun ‘anders zijn’ hun kracht maken.

Hoe denk jij erover?


liefs, mellaah

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.