Lekkerste warme drankjes tijdens de winter!

De koude wintermaanden zien de meeste mensen niet als een pretje, maar je moet er toch doorheen voordat de lente en de zomer weer komen. De koude en donkere dagen zorgen ervoor dat je het liefst lekker thuis blijft om aan de winter te ontsnappen. Wanneer je buiten bent geweest en eindelijk weer binnen bent, is het heerlijk om op te warmen met een lekker warm drankje. Hierbij denken mensen al snel aan gewoon koffie en thee, wat natuurlijk lekkere drankjes zijn. Maar er zijn nog veel meer winterdrankjes die je warmte en troost kunnen bieden tijdens deze koude periode. De volgende drankjes passen perfect bij de winter.

Anijsmelk

Anijsmelk is een lekker drankje simpelweg gemaakt van warme melk en anijsblokjes. De anijsblokjes worden gemaakt van het kruid anijs en geeft een kruidige, frisse smaak. Tegelijkertijd geeft anijsmelk een hele warme smaak binnen in je lichaam door de combinatie met warme melk. Anijs is een sterk kruid en niet iedereen houdt ervan. Als je er wel van houdt is anijsmelk heerlijk wanneer je bijvoorbeeld terugkomt van een wandeltocht in de kou of voordat je gaat slapen.

Glühwein

In Duitsland en in Oostenrijk is glühwein in de winter bijna overal verkrijgbaar. Op bijvoorbeeld kerstmarkten en in wintersportgebieden is het drankje erg populair. Op veel kerstmarkten in Duitsland wordt glühwein verkocht om lekker mee op te warmen. In veel skigebieden wordt glühwein gedronken na het skiën om warm te worden en aan het eind van de dag begint natuurlijk de après-ski.

Koffie

Gewone koffie wordt vaak gedronken, maar met koffie is veel meer mogelijk. Een lekkere cappuccino of een café latte is heerlijk om te drinken in de winter. De warme melk geeft je een warm gevoel van binnen en je kan variëren met veel verschillende smaken. Je kan verschillende smaken toevoegen aan je café latte zoals hazelnoot, vanille of karamel. Ook zijn ’s winters vaak kruidige varianten verkrijgbaar zoals koffie met sinaasappel en kaneel.

 

untitled

 

Chai tea latte

Een Chai tea latte is een drankje dat lijkt op zowel koffie als thee. Het drankje bestaat uit zwarte thee, specerijen, warme melk en een zoetmaker. Een voorbeeld van een Chai thee is Molina Chai tea latte. Een Molina Chai tea latte bevat zwarte thee, warme melk, kokosbloesemsuiker en de kruiden kaneel, zwarte peper, piment, gember en Laoswortel. Een Chai thee kan verschillende kruiden bevatten, waardoor een karakteristieke smaak ontstaat. Een heerlijk kruidig en warm drankje om je lichaam mee op te warmen en om te genieten van de lekkere, kruidige en winterse smaak.

Warme chocolademelk

Een standaard, maar nog steeds erg lekker winterdrankje, is natuurlijk warme chocolademelk. Bij warme chocolademelk hoort natuurlijk een grote toef slagroom en om het helemaal af te maken wat mini marshmallows bovenop. Als je op dieet bent, is dit drankje niet aan te raden, maar zo af en toe kan het geen kwaad.

Warme limonade

En dan niet gewone limonade siroop mengen met water en het dan verwarmen. Denk bij warme limonade bijvoorbeeld aan warme appelsap met winterse kruiden zoals kaneel. De combinatie van de warme, zoete appelsap en de winterse kruiden geven je een winters, maar warm gevoel.

Welk drankje vindt jij lekker in de winter? Ik hoor het graag in de reacties!

* Dit artikel is in samenwerking gemaakt, zie: Disclaimer voor meer informatie.

Bekijk Zie meer

1 reacties

Laat je horen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.