My ‘Bullet’ Journal ( Door: Sharon )

Heyhoi! Aangezien ik een nieuw gezicht ben op Mellaah.nl, stel ik me kort even voor. Mijn naam is Sharon, ik ben 18 jaar en ik woon in een klein dorpje ergens in Nederland. Ik zit op dit moment in het examenjaar van het VWO. Ik houd van creatief bezig zijn, en schrijven/bloggen is dus een grote hobby van me, al sinds ik me kan herinneren.

Maar nu zie ik je denken: Deze post gaat over een bullet journal, en wat is dat?ย Nou, dat zal ik je even gemakkelijk proberen uit te leggen. Ik zat laatst te kijken op Pinterest, zoals zoveel mensen doen, en daar vond ik dus de ‘bullet journal’. Een bullet journal is een notitieboekje die je helemaal je eigen kan maken, en is eigenlijk een agenda en dagboek ineen.

Maar je kunt hem bijvoorbeeld ook gebruiken voor het bijhouden van je (mentale) gezondheid en gewoontes zoals nagelbijten, je inkomsten en uitgaven per maand en boodschappenlijstjes. Eigenlijk is het een boekje dat je zelf kan inrichten naar wat jij wilt gebruiken! Wil je meer weten over het concept, klik dan vooral hier.

Ik was meteen enthousiast toen ik het concept vond op Pinterest, maar durfde nog niet goed de stap te maken om de (vaak) dure materialen aan te schaffen. Ik had al een notitieboekje van de Hema en merkte dat dat me een beetje ging vervelen, vanwege de minimale vrijheid die het gaf. Een bullet journal notitieboekje heeft namelijk gestipt papier, in plaats van lijntjes of ruitjes, al kun je hier ook voor kiezen.

Het voordeel van gestipt papier is namelijk dat je meer vrijheid hebt om een pagina te ontwerpen, maar toch een soort van referentie hebt of je niet scheef gaat bijvoorbeeld. Daarom heb ik uiteindelijk toch begin maart een veel gebruikt bullet journal-boekje besteld. Het is niet het officiรซle boekje, zoals op de site beschreven staat, maar de Leuchtturm 1917 in de kleur Emerald. Ik koos voor dit boekje omdat je uit veel meer kleuren kon kiezen en het boekje alsnog veel werd gebruikt in de bullet journal scene.

Als je zoekt naar YouTube filmpjes over bullet journalling, zie je vaak dat veel gebruikers dure fineliners en pennen gebruiken. Deze heb ik nog niet aangeschaft, omdat ik niet wist hoe lang ik het volhield om het boekje te gebruiken. Ik heb daarom 12 pak fineliners in verschillende kleurtjes gekocht bij de Hema. Ik heb ondertussen ook nog een pak gekleurde highlighters gekocht, om mijn pagina’s net wat spannender te maken.

Ik heb nog wel 1 tip voor iedereen die nu ook enthousiast is: op Pinterest en YouTube zie je fantastische ontwerpen voorbij komen. Voel absoluut geen druk om je pagina’s net zo perfect en geweldig te maken als zij dat doen.

Als het niet past bij jou, voel je je al snel gedwongen om in het boekje aan het werk te gaan, terwijl het eigenlijk juist een hulpmiddel voor je leven moet zijn. Ook die ‘perfecte’ mensen maken foutjes. Toen ik mijn eerste pagina maakte, had ik namelijk meteen een groot foutje te pakken. Ik baalde enorm, maar liet het daarna los. Het helpt mij dus ook om van mijn perfectionisme af te komen.

Als jullie dit interessant vinden, wil ik ook wel eens wat foto’s van mijn eigen bullet journal maken.

Liefs, Sharon.

Bekijk Zie meer

Laat je horen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.