Ziek, Boulimia klachten + Afgewezen voor Psycholoog?! Hoe het met mij gaat..

Hai, lieve volgers van Mellaah. Het is alweer een tijdje geleden dat ik over mezelf schreef, dit heeft zo zijn redenen een van die reden is dat ik de laatste tijd het liefste niet over mezelf praat. Ik vind het nogal een beladen onderwerp. Ik heb de laatste tijd nogal tegenslagen gehad, en ik probeer vandaag een paar van die dingen met je door te nemen.

 • Ziek geweest en héél veel stress

Als je mijn blog al een lange tijd volgt weet je dat ik ooit Boulimia heb gehad. Toen het net uit was met mijn (vriend) vond ik het nogal moeilijk om ermee om te gaan, ik heb toen ook spontaan besloten om binnen een paar maandjes al mijn Spiraaltje te laten verwijderen.

 • Boulimia Klachten

Wauw, wat heb ik toen stress gehad zoveel stress dat ik weer een beetje last kreeg van Boulimia klachten. Is iemand hiermee bekend? Als je heel veel stress hebt je weer gaat overgeven, en alleen maar blijft nadenken? Ik weet niet of het ‘normaal’ is.. je denkt op dat moment echt dat de wereld eventjes om je heen vergaat.

Ik ben hiervoor nooit echt behandelt en ik weet niet of ik dat wel wil. Maar ik weet wel dat het ook weer niet hoort. Als nog, ik blijf een vechter en als het zelfs eventjes slecht gaat zet ik door. Dus ik weet altijd dat ik door moet blijven gaan.

 • Familielid in het ziekenhuis

Ik wil hier niet teveel op ingaan.

 • Mijn (ex) is nu me vriend weer

We hebben gepraat! Althans eerst wilde ik dit totaal niet.. toen kwamen we erachter dat we elkaar heel erg mistte en allebei het gevoel hadden dat we bij elkaar horen. Zo’n gevoel dat ik nog nooit eerder had gehad, heel gek. We kwamen erachter dat we elkaar mistte maar ook vaker dingen moeten ondernemen.

We zaten vaak thuis op de Playstation, of we waren hier in de buurt in een winkelcentrum even snel. Natuurlijk heb ik last van Paniekaanvallen, dus om eerlijk te zijn vind ik het nog steeds erg moeilijk om wat te ondernemen.

En als ik wat wil ondernemen is het in de buurt vooral in de winter. Zomers ga ik namelijk wel eropuit, in de winter heb ik gewoon vaker last van Paniekaanvallen. Ik hoop dus dat het goed komt, ik wil echt meer ondernemen maar ik hoop gewoon het goed te doen. Ik wil hem echt niet wéér kwijt althans hij zegt dat ik nu echt aan me vast zit. Dat is wel weer lief!

 • Psychologen Stress..

Oja, dat maakte ik laatst dus ook nou weer mee.. Een psycholoog wees mij na een verwijsbrief te hebben geregeld een vragenlijst in te hebben gevuld van 30 min en nog een intakegesprek mij dus af!! Deze psycholoog hier in de buurt zit ook in Den Haag en Zoetermeer waar ik allebei heb gewoond alleen.. is het te ver. Zelf woon in in Rijswijk.

Ook vroeg ze nog aan me of ik het erg vond of ik naar de Psycholoog waar me Pa heengaat wil!?! Hallo, door hem heb ik juist PTSS… Zucht. Nu kan ik dus nergens terecht, hier in de buurt zit er nog 1tje jammer dat het ook net iets te ver voor mij is. Maar ik heb geloof ik geen keus meer.

Toen ik me eventjes niet goed voelde ging ik een stukje fietsen, en zo steeds verder. Wat doe jij als je niet in je vel zit?


liefs, mellaah

 1. Sandy van der Kolk zegt

  Jee.. meisje toch!! Dat de boulimia dreigt terug te komen in tijden van stress is denk ik heel normaal. Het is een controle kwestie, op het moment dat je voor je gevoel de controle verliest heb je via deze weg toch nog ergens controle over. Ik hoop echt dat je iemand tegen komt bij wie je je veilig voelt om alles aan te vertellen/kwijt te kunnen. Zijn er naast die psychologen nog andere opties?? Heb je dit toevallig al met je huisarts besproken?? Stapje voor stapje meis… je komt er wel!! XX Sandy

  1. Mellanie zegt

   Wat lief, bedankt! <3

 2. Janny zegt

  Wat een vechtlust. Een voorbeeld voor velen!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.