Mijn tips om wat meer te relaxen in bad!

Door Gastblogger: Sara – Deze week ben ik vrij gestrest voor de onderzoeken die ik volgende week in het ziekenhuis moet laten doen voor mijn rug. Ik moet weer een zenuwtest laten doen, om te zien of de epidurale infiltratie geholpen heeft. De vorige keer dat ik die test heb laten doen, was ik al nerveus omdat ik niet wist wat mij te wachten stond.

Maar deze keer is de stress nog erger, juist omdat ik weet wat er gaat gebeuren. Met een naald wordt er in verschillende spieren en zenuwen geprikt waarna er een grote hoeveelheid elektrische schokken doorgejaagd worden. Ik heb de vorige keer liggen kermen van de pijn en was daarna volledig uitgeput. Nu is het dus volgende week weer zover. Ik probeer mij bezig te houden met mijn werk en het schrijven om niet te veel aan volgende week te denken.Β Om mijn zenuwen te kalmeren heb ik deze week al twee keer een speciaal bad genomen.

Gember in bad?

Het eerste bad was een gember bad. Ik had daarover gelezen in het boek ‘Moodfood. Eat happy, be happy‘ van Goedele Leyssen. In volgende blogposts zal ik jullie meer vertellen over de tips in dit boek, want ik ben van plan om er veel uit te testen. Maar dus het gemberbad. Om een gemberbad te maken, moet je drie eetlepels gember in een heet bad doen.

Ik heb de gember er in grote stukken ingedaan, dat is gemakkelijker op te ruimen nadien. Dit bad is een echt detoxbad. Bovendien maakt het je mentaal en fysiek sterker. Het is heel goed voor mijn rugpijn, want gember is ontstekingsremmend. Bovendien voelde ik een verkoudheid opkomen en wou ik die op een afstand houden (wat gewerkt heeft).

Gember is ook spierontspannend

Dit voelde ik onmiddellijk. Toen ik mijn arm in het water stak om te kijken of het niet te warm was, voelde ik alle spieren in die arm zich ontspannen. Het prikte wel een beetje op de huid. Ik heb een half uur in het bad gelegen en echt genoten. Ik voelde alle spieren los komen en toen ik uit het bad kwam had ik geen rugpijn meer. Ook de dag erop viel de pijn goed mee. Dit bad ga ik dus zeker nog doen als ik rugpijn heb. En het is nog goedkoop ook. Bruisballen zijn namelijk een pak duurder dan een stuk gember dat je gewoon op de wekelijkse markt of in de supermarkt koopt. Het is wel jammer dat de geur heel sterk is. Misschien doe ik er de volgende keer wat badschuim bij. Maar zou dat dan niet het effect van de gember teniet doen?

Het middel in bad

Later op de week heb ik mijn tweede bad genomen. Ik had een paar dagen vrij, dus ideaal om twee keer te relaxen in bad. Ik sloot me op in de badkamer met leuke kaarsjes aan. Het volgende uur of anderhalf uur zou ik er niet uitkomen. Ik deed een Tetesept badzout uit Duitsland in mijn bad. Gelukkig deed ik het zout er in toen er al een beetje water in het bad zat. Want mijn hele bad kleurde roze (zie foto hieronder).

Als ik het zout eerst in bad had gedaan, had dat zeker vlekken gemaakt die er niet meer uit gaan. Onmiddellijk ruikte mijn badkamer naar het badzout. En de geur was heerlijk ontspannend, hoewel ik verwacht had dat witte thee en hibiscus niet zo sterk ruiken. Zelfs de dag erop hing de geur nog in de badkamer. Toen ik uit bad kwam, ben ik direct in bed gekropen. En die nacht heb ik echt goed geslapen. Alle stress om naar het ziekenhuis te gaan, was ver weg. Ik voelde me totaal ontspannen.

 

20170911_151841

 

Tijdens dit laatste bad heb ik er ook van geprofiteerd om een scrub te gebruiken. Ik heb onderstaande scrub van Rituals gebruikt. Ik ben een echte fan van rituals en hun geuren. Deze scrub brandde wel een beetje op mijn huid en voelde fris aan. Het voelde zich aan alsof je een crème van pepermunt op je lichaam smeert. De scrub kun je ook gebruiken als pakking, wat ik dus geprobeerd heb. Misschien dat ik daarom dat brandende gevoel kreeg. In elk geval: mijn huid voelde zich na het bad zijdezacht aan, inclusief verschrompelde vingers en tenen. Ik ga het zeker nog eens proberen.

Heb je zelf nog tips voor een lekker bad, bijvoorbeeld een badschuim of bruisbal die ik echt moet proberen? Ik hoor het graag. Laat gewoon een reactie achter hieronder.

Bekijk Zie meer

Laat je horen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.