Review witte kleimasker van: De Tuinen!

Kleimaskers, ik heb een er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Aan de ene kant heb ik het gevoel dat kleimaskers het beste zijn om onzuiverheden te bestrijden, maar het opdrogende en steeds strakker zittende masker haat ik (lees 20 minuten geen gezichtsuitdrukkingen kunnen laten zien en moeilijk eten).

Omdat ik met mezelf heb afgesproken om weer vaker een masker te gebruiken en ik nieuwsgierig was naar het witte kleimasker van De Tuinen/Holland & Barrett, besloot ik deze te gebruiken voor mijn wekelijkse maskerritueel.

Zoals De Tuinen het zelf beschrijft zou dit masker moeten zorgen voor een zachte huid en een gezonde gloed op de wangen. Ook voor de gevoelige huidjes zou dit overigens een goede optie moeten zijn, het kleimasker is een mildere vorm onder de kleimaskers.

Mijn huid is op dit moment weer redelijk rustig. Ik heb last van een paar rode vlekjes/puistjes, maar mede door het gebruik van maskers heb ik mijn huid redelijk onder controle. Er zullen dus niet hele spannende dingen gebeuren, maar dat vind ik sowieso altijd te veel gevraagd van maskers.

Ik heb het masker in een redelijk royale laag aangebracht op een gereinigd gezicht. Hierna heb ik het ruim 30 minuten laten zitten. Op de verpakking staat dat je het 10- 15 minuten moet laten zitten, maar ik kies er altijd voor om een kleimasker helemaal op te laten drogen. De geur van dit masker is heel subtiel, maar erg lekker!

Om de werking van een masker goed te zien, wacht ik een dagje om te kijken wat het masker heeft gedaan. Een puistje is bijvoorbeeld niet opeens in 30 minuten helemaal weg, maar kan na een nachtje slapen wel verdwenen zijn. Na een dag gewacht te hebben, zie ik niet heel veel verandering in mijn huid. Misschien iets minder aanwezige onzuiverheden en een zuiver uitziende huid. De gezonde gloed die De Tuinen beloofde zag ik gek genoeg wel. Ik keek in de spiegel en vond mezelf er gezond uitzien, een soort glowy effect.

Om nou te zeggen dat je na dit masker meteen een ‘flawless skin’ hebt, is een beetje overdreven. Het is een lekker masker om eens per week te gebruiken om de huid een boost te geven. Wellicht is dit masker ook ideaal als je het een keer een avondje te laat hebt gemaakt en een dof uitziende huid hebt. Al met al, zou ik dit masker zeker aanraden!

* Het masker is te koop bij De Tuinen/ Holland & Barrett voor €9,39

Liefs,

Rosanne


liefs, mellaah

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.