Tips om de winterblues te verjagen!

We hebben allemaal de feestdagen goed overleefd – misschien iets te goed – maar in januari heb je natuurlijk wel een stukje winter over. Officieel is de 3e maandag van de maand januari de meest deprimerende dag van het jaar. Je kan maar met een negatief label zitten, als dag zijnde. Ik heb er in elk geval nooit last van want ik denk altijd goedgemutst: we gaan weer lekker richting de lente!

De handjes laten wapperen

Maar buiten is het koud, dus is het tijd om binnen gezellige dingen te doen. Het is leuk om iets met je handen te maken, bijvoorbeeld om iets te knutselen zoals kaarten of sieraden maken. Het is heel bevredigend om creatief bezig te zijn, en iets moois zelf te maken. Aan de keukentafel ontstaan vanzelf diverse creatieve uitspattingen. Op die manier heb ik al heel wat cadeautjes gemaakt om weg te geven. Het voordeel daarvan is: ik heb altijd een origineel cadeau in huis.

Of je kunt gaan handwerken

Breien en haken is weer helemaal in de mode. En dan moet je zeker niet denken aan van het truttige breien maar lekker hippe dingen maken. Babyvestjes en sokjes zijn altijd leuk, in kekke kleurtjes.

Haken is ook de perfecte manier om restjes wol te verwerken. Hebben mensen eigenlijk nog wel restjes wol? Ik ben dol op zo’n mooie sprei die uit allemaal gehaakte bloemen in verschillende kleuren bestaat. Hoe bonter hoe beter. Dat is echt een klus voor de winteravond, je hebt wel een beetje geduld nodig. Maar de sprei hoeft niet in één keer af, je kunt elke keer een stukje doen voor de tv.

kaartpelletjes spelen

Vroeger bij mijn oma thuis deden we in de winter altijd kaartspelletjes, meestal pesten of toepen. Het klaverjassen heb ik nooit echt onder de knie gekregen, op de één of andere manier was dat ook een spel voor opa.  De andere kaartspellen zoals ook 21-en waren leuk om te doen. Tegenwoordig heet dat natuurlijk Black Jack. Op de één of andere manier heb ik tegenwoordig geen liefhebbers meer om me heen voor kaartspellen. Maar gelukkig is het internet mijn vriend in die dingen.

Je kunt online spelletjes doen en ik wist niet dat er zoveel verschillende spelletjes waren. Er ging een wereld voor me open. En bij kaarten hoort natuurlijk ook een stukje gokken, en dan niet met luciferhoutjes zoals vroeger bij oma.

Het spelletje wordt extra spannend als je er geld op hebt ingezet. Maar waar begin je dan? Voor mij was ook bijna alles nieuw, maar er is online heel veel uitleg te vinden. Het wordt stap voor stap uitgelegd hoe het werkt, zodat je goed beslagen ten ijs komt.

Bij de meeste gokspellen krijg je ook de mogelijkheid om het gratis uit te proberen zodat je er handigheid in krijgt. Als je een avondje met vrienden hebt gepland, kan iedereen gezellig mee doen, en misschien ook wat nieuws leren.

 

Wat doe jij om de winterblues tegen te gaan? Ik hoor het graag in de reactie’s!

 


liefs, mellaah

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.