5 dingen die je niet mag missen in Venetië

Het hoogtepunt van een bezoek aan Venetië is de San Marco. Deze basiliek uit de elfde eeuw is een magistrale proeve van Byzantijnse architectuur. Het silhouet van het gebouw is van sprookjesachtige grandeur en de toegangsbogen zijn voorzien van uitnemend beeldhouwwerk.

* links in dit artikel zijn gesponsord zie: disclaimer.

Binnenin de kerk zijn de echte schatten van de kerk te vinden: prachtige mozaïeken. In het mystieke halfduister van deze basiliek glinsteren de goudkleurige steentjes als sterren aan de hemel. De San Marco toont met zijn pracht en architectuur de essentie van wat Venetië ooit was: het rijke centrum van de handel tussen Europa en de Oriënt.

Varen over het Grand Canal

Veel toeristen trappen erin in Venetië: een tochtje met een gondel. Doe het niet. Wil je Venetië vanaf het water zien, neem dan de waterbus of vaporetto. Neem bijvoorbeeld de route van het station naar het San Marco plein. Voor ongeveer 5 euro per persoon leer je Venetië kennen. Via deze route van meer dan drie kilometer Venetië toont de stad zich zoals ze werkelijk is.

Zoals een mooie vrouw ook zonder opsmuk prachtig is, zo toont Venetië zich in al haar schoonheid. Maar pas op dat je niet je hart verliest aan deze stad in het water.

 

 

Bezoeken Galleria dell’ Academia

In de Galleria dell’ Academia tonen de Venetiaanse kunstenaars van weleer hun capaciteiten. Geniet in dit fameuze museum van de grote kunstenaars die Venetië heeft voortgebracht, zoals Titiaan, Tintoretto en Veronese. Laat je betoveren door de kleurenrijkdom waarom de schilders uit Venetië bekend stonden. Het museum toont voor een redelijk bedrag zijn schatten. De getoonde collectie is niet zo uitgestrekt als bijvoorbeeld die van het Rijksmuseum of het Louvre, maar wel van hoge kwaliteit. Elk schilderij is het bekijken meer dan waard. Ontloop de wachtrijen voor de ingang en boek van tevoren via internet een toegangsbewijs.

San Giorgio Maggiore

Aan de overkant van het Piazza San Marco ligt het eiland San Giorgio Maggiore. Onbegrijpelijk dat dit nog steeds een van de verborgen schatten is van Venetië. Neem vaporetto boot nummer 2 en stap eraf bij halte San Giorgio. Grote blikvanger van het eiland is de gelijknamige kerk. In de zestiende eeuw gebouwd door de grote architect Palladio. Het toentertijd vernieuwende ontwerp is licht en helder. Geniet van de buitenkant en verbaas je over de ruime binnenkant. De kerk kan zich beroemen op het bezit van drie topwerken van Tintoretto. De klokkentoren naast de kerk biedt zomers een prachtig uitzichtpunt over Venetië en de baai. Om boven te komen hoef je niet te klimmen. De kerk bezit een lift!

Gelato

Het is onmogelijk om Venetië te verlaten zonder een ijsje, of gelato, te hebben gegeten. Ga naar Alaska Gelateria-Sorbetteria, aan de calle larga dei Bari in de wijk Santa Croce. De ijsmaker Carlo Pistacchi gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten. Hij houdt ervan te experimenteren met smaken. Verrassend lekker zijn de smaken venkel en asperge. Traditionelere ijsliefhebbers kunnen genieten van de smaken hazelnoot of yoghurt.
calle larga dei Bari

Ook zin gekregen in Ventie? Met Tui Reizen kan je tal van verblijfsmogelijkheden ontdekken.


liefs, mellaah

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.