Mijn tips voor bij het afsluiten van een nieuwe verzekering

Zelf zorg ik er altijd voor dat ik de goedkoopste verzekering neem die wel goed uit de test komt. Ik gebruik hiervoor altijd de bekende vergelijkingssites. Het is wel belangrijk dat je weet waarvoor je wel en niet verzekerd wil zijn. De kleine lettertjes, zeg maar. Wat wil je bijvoorbeeld allemaal verzekeren bij een ziektekostenverzekering? Of bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Vandaag deel ik jullie mijn tips, hoe je het beste een nieuwe verzekering uit kunt kiezen.

Dit artikel betreft een samenwerking.

Waar ben jij verzekerd?

Niks is zo fijn als te weten dat je goed verzekerd bent. Daarom heb ik ook alle verzekeringen die in mijn situatie belangrijk zijn. Zoals de zorgverzekering en inboedelverzekering, en vergeet de huisdierverzekering niet. Binnenkort begin ik mijn eigen bedrijf, dus heb ik al nagedacht over een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Dit heeft zo z’n voordelen, maar wanneer je op forums kijkt zie je dat veel mensen geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben omdat ze deze erg duur vinden. Wat mij betreft is het wel een must, en als je je even wat beter verdiept merk je ook dat het helemaal niet duur hoeft te zijn. De looptijd, het eigen risicotermijn en ook je beroep bepalen hoeveel je moet betalen.

Denk bijvoorbeeld na: stel je wordt ziek, krijgt een ongeluk of raakt zwanger terwijl je een eigen bedrijf hebt. Als je dan niet meer kunt werken, krijg je ook geen geld. Gelukkig kun je dat inkomensrisico afdekken met de AOV.

Is het nodig?

Dat een zorgverzekering nodig en verstandig is, hoef ik vast niet meer uit te leggen. Een inboedelverzekering is ook belangrijk. Je kunt voorzichtig met je spullen omgaan, maar wat als je huis in brand staat of er wordt ingebroken?

Een huisdierverzekering is misschien minder voor de hand liggend. Sommige mensen willen zich graag tegen onvoorziene kosten indekken door deze verzekering af te sluiten bij de dierenarts, maar ook een hoop baasjes betalen gewoon de rekening als ze bij de dierenarts zijn omdat ze er vanuit gaan dat hun huisdier niet snel ziek wordt. Persoonlijk wil ik me graag indekken tegen deze kosten en heb ik gewoon een verzekering afgesloten.

En dan is er nog die arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als je ondernemer bent en met de inkomsten van je bedrijf betaal je de hypotheek/huur etc, dan is het verstandig om een AOV af te sluiten. Persoonlijk vind ik het belangrijk om straks bij mijn eigen bedrijf een AOV af te sluiten. Je weet maar nooit wanneer je het geld nodig hebt als je bijvoorbeeld ziek wordt. Als je je eigen bedrijf hebt is dit sowieso iets om over na te denken, zelfs als je een startende bent. Zo wil ik dat graag zelf beslissen, zoals ieder ander.

Overstappen naar een ander = moeilijk?

Zo hebben de meeste mensen vrijwel altijd dezelfde verzekeraar, en stappen ze nooit over naar een ander. Natuurlijk scheelt het of je collectief of particulier verzekerd bent en of er voordelen gekoppeld zijn aan het overstappen op een andere verzekering. Ik vind dit persoonlijk totaal niet moeilijk, je stapt zo over en ik kan het weten. Zo heb ik hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet hoe je het beste je verzekeraar kunt kiezen:

  • Verzeker je alleen op de dingen die je nodig blijkt te hebben.
  • Waar kun je voor het goedkoopste prijs/kwaliteitsverhouding terecht?
  • Check, check dubbelcheck: heb je het juiste uitgekozen? Kijk naar de punten bij de verzekeraar, waar richt de verzekeraar zich op?
  • Is de verzekering voor een jaar? En wanneer kun je bijvoorbeeld opzeggen?
  • Je hoeft niks, laat je niet verleiding door leuke cadeaus bij je verzekeraar. Ga voor kwaliteit en kwaliteit hoeft niet duur te zijn.
  • Hou je verzekering per jaar in de gaten, ben je nog wel verzekerd tegen de goede dingen?

 

Heb jij nou ook tips voor de juiste AOV-verzekeraar?


Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.