Wat moet ik morgen aan?! Tips op een rijtje!

Welkom bij het dagelijkse vrouwendilemma: wat moet ik morgen nu weer aan?! Ondanks dat je garderobe rijkelijk gevuld is, is de inspiratie voor je outfit vaak ver te zoeken. Alleen al bij de gedachte dat je niks hebt om aan te trekken, daalt je humeur ver onder nul. But don’t worry, deze tips helpen jou een heel eind op weg naar de perfecte outfit voor morgen.

Figuurtype

Een outfit kun je vanuit heel veel verschillende perspectieve samenstellen. Zo kun je jouw outfit bijvoorbeeld uitzoeken op basis van je figuur: kleding is als het ware een tweede huid, het kan je sterke punten van je lichaam op een magische wijze accentueren en de minder sterke punten camoufleren. Hiermee creëer je gelijk een zelfvertrouwen boost, waardoor je de dag in ieder geval al goed begint. Allereerst moet je erachter komen wat voor figuurtype bij jouw lichaam past. Ben jij een appel, peer, zandloper of recht figuurtype?

• Figuurtype appel
Bij een appelfiguur is de taille minder goed zichtbaar en zit het volume bij de buik en borsten. Daarnaast heeft dit figuur slanke benen en heupen. Benadruk je slanke benen met een skinny jeans, korte jurk of een rok met een split. Ook laat je je figuur goed naar voren komen door wat volume aan te brengen rond je schouders, bijvoorbeeld een getailleerde, vierkante of lange colbert.

• Figuurtype peer
Een peerfiguur heeft een bredere onderkant dan bovenkant, dus de heupen zijn wat breder dan de schouders. Dit figuurtype heeft een slanke buik en taille. Om een balans te creëren tussen je boven- en onderlichaam, leg je de focus op je bovenlichaam.

• Figuurtype zandloper
Een zandloperfiguur kenmerkt zich door de gelijke verdeling van het gewicht over het hele lichaam. Daarnaast heeft dit figuur een duidelijke en slanke taille. Als zandloper laat je je lichaam het beste naar voren komen wanneer je jouw smalle taille accentueert. Getailleerde jurkjes of shirtjes zetten je sterken punten in de spotlights.

• Figuurtype recht
Bij een recht figuur lopen je boven- en onderlichaam gelijk aan elkaar, je hebt een slanke en atletische bouw met minder vrouwelijke vormen. Alles met printjes of glans staat je geweldig en hebben een positief effect op je lichaam. Daarnaast geeft een geplooide, volle rok of jasje je extra vrouwelijke rondingen.

 

fashion-1636868_1920

 

Kleurkeuze

Je kunt je outfit of the day ook samenstellen in de keuze van de kleuren. De ene kleur sluit immers veel beter aan bij je haar en huid dan de ander. Wist je dat je jouw uitstraling kunt beïnvloeden met je kleurkeuze? Vooral wanneer je een goede eerste indruk wilt maken, is dit echt iets om bij stil te staan. Daarnaast maakt dit de keuze van je outfit al een stuk gemakkelijker! Draag je een rood item, dan straal je automatisch kracht, levendigheid en dynamiek uit. Wil je vandaag graag meer rust uitstralen? Dan ga je voor een outfit met blauw, dit straalt namelijk rust, kalmte, betrouwbaarheid en stabiliteit uit. Een outfit met geel heeft juist weer een hele nieuwsgierige, vrolijke en speelse werking. Wanneer je liever voor een neutrale uitstraling gaat, is wit of zwart de beste optie. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je de kleuren in mate gebruikt. Ben je liever wat voorzichtiger in het gebruik van kleuren? Dan is een kleurrijke accessoire de perfecte oplossing, denk hierbij aan een kleurrijk schoudertasje, sjaaltje of Honor 5c hoesje. Ook op school of op je werk kun je onbewust een indruk achterlaten met de juiste kleuren, pimp je MacBook bijvoorbeeld met een kleurrijk MacBook Air 13 inch hoes. It’s in your hands!

De basis items

Natuurlijk heeft het samenstellen van een trendy outfit alles te maken met de inhoud van je kledingkast. Met een paar slimme investeringen in je kledingcollectie heb je elke dag weer een tijdloze look. Misschien ben je al wel in het bezit van een aantal van deze items. Haal ze dan snel onder het stof vandaan want deze items zijn geschikt voor elk jaar, elk seizoen en elke dag. Het basic witte of zwarte T-shirt is één van deze onmisbare kledingstukken, dit is namelijk het ideale matchitem voor elke outfit. Het leren jasje en een spijkeritem mogen naast de basic shirts niet ontbreken in je garderobe. Met deze items creëer je binnen no time een tijdloze en fashionable outfit!

What to Wear

Ondanks dat bovenstaande tips je heel veel nieuwe inzichten en inspiratie hebben geven, heb je weleens van die dagen dat het toch niet lukt of je gewoon in tijdsnood zit. Gelukkig staat er ook dan een oplossing voor je klaar, lange leve de technologie! De app What to Wear is namelijk speciaal ontwikkeld om dit vrouwendilemma op te lossen. Deze app voorziet je van een dagelijkse dosis inspiratie voor je outfit, afgestemd op de allerlaatste modetrends en zelfs het weerbericht. De fashionable outfits worden zeer compleet aangeleverd met trendy horloges, kettinkjes, Sony Xperia X Compact hoesje en vele andere accessoires. Elke avond om 19:00 uur ontvang je een nieuwe outfitsuggestie voor morgen. Zeg je kledingdilemma’s maar vaarwel!

 

Hoe creëer jij elke dag weer een perfecte outfit?

* Dit artikel is in samenwerking gemaakt, zie: Disclaimer voor meer informatie.

Bekijk Zie meer

2 Reacties

Laat je horen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.