Mijn angst voor het ‘op vakantie’ gaan uitgelegd

Angsten, heb ik iedere dag ik kan het gewoon niet uitleggen. Nou wilde ik vroeger wel altijd op vakantie: ik had alleen een vader die me dat beloofde, en werk voorop stelde dan zijn eigen dochter. Zo ging het vroeger ieder jaar. Nou heb ik wel Nederland, België en Frankrijk gezien. Maar ik kan nou niet vertellen of het fantastisch was..

Wat houdt me tegen?

Nu ik sinds me 16de last heb van Hyperventilatie en even later Paniekaanvallen. En sinds me 18de last heb van PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis), is mijn leven nogal verandert. Ik vind het totaal niet erg dat ik niet op vakantie ga: iets wat je niet weet, mis je ook niet. En dat is echt zo.

Ik kan niet tegen het ‘onbekende’ en dat ik ver van huis wat. Chaos en drukte maken me gek, en ik denk daarom dat het verstandig is dat ik het voorlopig nog in Nederland hou. Dit jaar ga ik voor het eerst op vakantie, in Nederland dan. In een vakantiehuisje.. en ik moet zeggen ik maak me er nu al druk om. Samen met me vriend gelukkig maar toch, ik vind het maar eng.

To-do lijstje

Nou heb ik wel een aantal plaatsen en steden waar ik graag nog eens een keertje ‘heen wil’. Spanje, New York en Londen. En nog een aantal plaatsen maar laten we bij het begin beginnen. Als ik namelijk iets wil: lukt het. Nou heb ik deze steden wel op mijn to-do lijstje staan, iets wat ik nog graag wil gaan doen.

Daarom ben ik toch van plan misschien volgend jaar op vakantie te gaan. Al is het maar voor een weekend, om te wennen. Ooit moet ik er toch eens een keertje aan geloven. Toch? Het liefste neem ik dan een All-in sterren resort, heerlijk alles in de buurt. Het klinkt misschien gek maar dat is ook echt het beste voor mij. Natuurlijk wil ik dan nog de omgeving ontdekken maar ik wil eerst wel een ‘plekje’ hebben. Wie herkent zich hierin?

Nou zie je op het internet meerdere sites, waar je de mooiste vakanties kunt boeken. Nou ben ik nogal sceptisch en moet ik het eerst altijd eventjes ‘zien’ voordat ik kan oordelen. Nou weet je nooit wat je aan kan treffen. Daarin kijk ik echt teveel series en films op tv ;-).

Wat dan wel?

Ik wist niet dat vakanties eigenlijk niet zo heel duur zijn. Ik dacht echt dat je veel geld nodig had, niet dus. Nou kun je all-in in een 5 sterren hotel zitten v.a. € 398?! Vindt ik persoonlijk echt niet duur. En kun je de leukste stedentrips maken die op de site van hun goed worden weergeven. En daar gaat het mij om.

 

Welke site beveel jij me aan, voor de goedkoopste reisjes? En hoe ga jij om met je angsten?

#, #