Laden...

basis plug-ins voor bloggers

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Ik begon met een Blogger.com website, wel met .NL domein die me maar € 0,50 cent kostte. Mijn blog was dus eigenlijk super goedkoop! En ik kreeg er toen al veel voor terug.

Eenmaal na een jaar wilde ik uitbreiden: ik hoorde andere bloggers praten over WordPress en dat je het vooral moest doen. Nou ga ik normaal nooit mee met de ‘hype’: zo ben ik nou eenmaal als iemand tegen jou bijvoorbeeld zegt spring de sloot in. Doe je dat dan? Nee, logisch.

Maar.. ik wilde een ‘professionele’ site hebben. Dus maakte ik mijn WordPress blog aan, en zette mijn 200 artikels (toen nog!) over. Inmiddels zijn het er bijna.. 900! = 900 dagen werk. En er zijn er ook een hoop verwijderd..

Toen eenmaal alles over was: begon het echt voor mij! Ik maakte mijn eigen ‘lay-out’ waar ik super trots op was, en veranderde zeker erna nog 90 x mijn lay-out. Waarvan ik het meeste uit eigen portemonnee had betaald.

Eenmaal WordPress een klein beetje doorgehad te hebben: begon ik met de beveiliging van mijn site. Bloggers hebben namelijk vaak te maken met het kopiëren van hun werk. Nou wilde ik dit zelf voorkomen, daarom kocht ik de plugin.. dé plugin waarvan iedere blogger van moest weten:

Zoek eerst naar informatie online

Zelf ging ik eerst opzoek naar verschillende plugins online. Vergelijken is ook echt een must! Want zo kom je er eigenlijk achter of de plugins wel werken naar behoren. Reviews zijn voor mij ook echt een uitgangspunt om een product te kopen. Zo heb je ook een ‘online gids’ voor het updaten, bijhouden, en beveiliging voor WordPress sites.

WP Control Copy

Hiermee schakel je werkelijk alle rechterklikken uit, en kan ik zelf alleen nog maar kopiëren. Afbeeldingen en teksten zijn gewoon beschermd en als er toch op een of andere manier gekopieerd. Wordt er van iedere kopieerder een IP adres geregistreerd. Dit is mij nog nooit overkomen! Dus deze plugin is zeker aan te raden.

Jetpack en Akismet

De meeste mensen schakelen Jetpack en Akismet in bij het aanmaken van hun WordPress site: maar heb je ooit gekeken of dit juist is ingesteld? Wist je dat je met Jetpack ook nog eens extra beveiliging kan inschakelen? Akismet werkt goed tegen de spamcomments.

Spamcomments

Kijk in je Dashboard onder instellingen naar de Reacties. Daar kun je instellen dat er na zoveel dagen niet meer gereageerd kan worden, zelf heb ik dit na 100 dagen ingesteld. Want meestal wordt er gespamd op oude artikels. Naast dat heb ik het ‘website of blog URL vak’ bij mijn reacties uitgeschakeld. Werkt ook erg goed! Even een instelling veranderen, anders via Filezilla of een ander FTP-programma deze code weghalen. Van hekje tot hekje als het ware!

Naast Jetpack had je eerst nog de plugin: Clef. Clef zorgde ervoor dat je makkelijker met je mobieltje kunt inloggen en extra beveiliging had. Helaas is sinds gisteren de plugin opgeheven.. Jammer, ik zoek nog naar een alternatief.

Naast beveiliging zal ik in een ander artikel nog meer ingaan op ‘Wordpress’ er valt namelijk nog zoveel over te vertellen.. merk ik! Zelf heb ik al heel veel zin in een nieuw artikel.

Welke plugin raad jij aan?

Geef een reactie