Zelfgemaakte Brownietaart met Pepermuntschuim #Faal!

Ik maakte deze onwijs lekkere Brownietaart met Pepermuntschuim. Ik had nog nooit een Brownie zelfgemaakt, en speciaal voor jullie deel ik dit recept! Voor jullie heb ik weer recept gemaakt, dit recept komt van de App van AH. Dit artikel is totaal niet gesponsord, maar ik ging speciaal aan de slag voor jullie! Het lukte niet helemaal, kijk vooral eventjes verder waarom…

De producten zijn zelf gekocht.

Twéé repen pure chocolade 70%
200 g boter en 6 eieren
450 gram fijne kristalsuiker
100 gram bloem
Halve eetlepel zout
50 gram Wilhelmina pepermunt
Een halve Citroen
Bakpapier
Brownievorm
Staafmixer
Keukenthermometer
Totale tijd
65  minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C. En vet dan de Bakplaat in met de Boter. Wat ik dan heb gedaan is een pannetje op het vuur en daarboven weer een pan met de chocolade ( ik heb geen kommetje ) Let wel op dat je kleinere pan erin past. Doe de boter dan bij de Chocolade. Laat de beter met de chocolade smelten. En zet daarna de vuur eventjes af, wacht even. Klop ondertussen 4 eieren met 200 g suiker luchtig. Meng het chocolade-botermengsel erdoor.

Zeef de bloem met het zout boven het beslag en spatel erdoor. Schep het dan in een Brownievorm. Bak dan de brownie 25 minuten. Haal de brownie uit de vorm en wacht even nog 30 minuten voordat je iets doet. Doe de pepermunt in het bakje van de staafmixer en stamp en dan tot fijn poeder. Ontvet een kom dan met de citroen. Doe dan de laatste twéé eieren in een kom, en klopt het op totdat je een schuim creeërd.

Breng de rest van de suiker met het water in een steelpan aan de kook. Kook de suikersiroop. Dit duurt zeker 5 min. Schenk de siroop in een dunne straal al kloppend met de mixer bij het eiwitschuim. Klop ca. 5 min. door tot het is afgekoeld tot kamertemperatuur. Spatel de gemalen pepermunt erdoor en verdeel het schuim in pieken over de brownie. Hier ging het mis bij mij, me Brownie was perfect maar me pepermuntschuim niet. Hieronder zie je waarom:

IMG_5019

IMG_5022

IMG_5023

IMG_5020

IMG_5028

Hier ging het mis

Ik had alle ingrediënten volgens recept erbij gedaan. Totdat ik de verwarmde suiker moest toevoegen, ik deed perongeluk de machine uit terwijl het aan het kloppen was. Daarna voegde ik alles toe, en deed de machine weer aan. Ik had de machine niet uit moeten zetten, anders had ik een lekkere pepermuntschuim gehad… #Faal!

IMG_5024

De brownie was verder wel heel goed gelukt, en hij was erg lekker! Ook kun je de zelf gemaakte brownie lang bewaren, want ik heb er meer dan een week van genoten. Dit was mijn eerst gemaakte brownie, want ik maakte altijd vanuit een pakje. Maar dat kon ik na twéé dagen weggooien. Dit was zelf na een week nog onwijs lekker en zacht! YAY!

Hoe lekker ziet dit eruit?

geef jou mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.