Laden...

Celestial thee gaat bio

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Laatst kreeg ik een leuk mailtje van mijn PR-bureau, die gespecialiseerd is in ‘eten en drinken’.

En.. nou mocht het altijd zo zijn, dat ik een theeleut ben en ik Thee opgestuurd kreeg. ochtends en s ‘avonds zit ik toch wel echt aan de thee. Lekker! Nou heb ik zelf echt twee dozen vol met verschillende soorten smaken, en vandaag kreeg ik 4 doosjes met vrij aparte smaken opgestuurd.

Zelf ben ik echt een theeleut, laten we dat eventjes voorop stellen. Zo erg dat ik zelfs alles op volgorde in de doosjes heb zitten dat voelt voor mij fijn als alles geordend is. En vandaag kreeg ik van Celestial Biologische thee opgestuurd, ik ben heel erg benieuwd of de smaken daadwerkelijk verschillende thee die ik zelf bezit.

Zelf kreeg ik vier verschillende soorten thee opgestuurd zoals:

  1. Organic Matcha Green (Groene Thee)
  2. Organic Chamomile en Lavender
  3. Organic Cinnamon & Gardamom
  4. Organic Ginger & Tumeric

Behalve de Groene thee met Matcha heb ik verder geen een van de andere smaken ooit uitgeprobeerd, en ook geen Biologische thee. Dus.. ik ben héél erg benieuwd. Hieronder probeerde ik een van deze smaken uit:

Ginger met Tumeric

Alhoewel ik normaal wel verse gemberthee maak, is gember met Tumeric. Tumeric wordt ook wel Kurkuma genoemd (de meeste mensen weten dan wel wat ik bedoel, hoop ik!) anders is Google altijd je vriend. De gemberthee met Tumeric smaakt erg lekker, je proeft echt de gember heel goed! Hier was ik het meeste bang voor, ook omdat ik het altijd ‘vers’ maak.

Lavender en Chamomille

Naast de bovengenoemde smaak ben ik ook erg benieuwd naar de Lavender en Chamomile (dat ook wel Kamille wordt genoemd). Wat ik erg jammer vind is dat ze dure namen gebruiken, voor thee wat iedereen eigenlijk wel herkend. Naast dat vind ik de Lavender wel apart smaken, niet echt een smaak waarop ik op was gekomen.

Cinnamon en Cardamom

Naast dat smaakt de Cinnamon met Cardamom (Specerij) erg lekker, maar wel iets voor in de winter. Heerlijk voor bij de kachel! of tijdens een koude avond. Ja, daar vind ik hem persoonlijk erg lekker voor.

Hieronder probeerde is de Groene Thee met Matcha uit:

Groene Thee met Matcha

Hmm.. ik moet eerlijk bekennen dat ik hier iets meer van had verwacht. Mag ik het eerlijk bekennen? Ik vind deze smaak best lekker hoor, maar het scheelt niet veel met de goedkopere groene thee die verkrijgbaar is. Naast dat vind ik het niet verkeerd, maar ik denk als ik mag kiezen dat ik toch eerder voor een aparte smaak had gekozen!

Zelf vind ik de smaakjes apart, maar als je ze even ‘Googled’ (is dit een woord?) dan weet je dat het niet hele aparte smaken zijn. Althans het smaakt natuurlijk wel erg apart maar lekker. Het enige waar ik minder enthousiast over was, althans ‘meer van had verwacht’ is de laatste smaak: Green met Matcha. Verder hoef je het zeker niet voor de prijs te laten liggen: € 1,99 te koop bij o.a. Albert Heijn en verschillende supermarkten.

Dit artikel bevat gekregen producten — uitleg