Laden...

De angst voor veranderingen

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Zoals jullie weten heb ik last van Paniekaanvallen en PTSS. Waar ik het meest bang voor ben ik de angst voor veranderingen. Als er iets veranderd vindt ik het eng. Ik neem dan ook graag de regie in handen. Ik moet alles onder controle hebben. Ik ben heel erg gehecht aan mijn Familie en vrienden.

Ik ben al als klein kind bang geweest voor het ”onbekende”. Vooral nu ik last heb van paniekaanvallen als ik ergens heen moet waar ik nog niet ben geweest kan ik helemaal de weg kwijt raken. Meestal krijg ik dan ook een paniekaanval. Soms is het zo erg dat ik ook de controle kwijt raak. Soms zijn het ook de personen die ik nog niet eerder heb ontmoet en moet ontmoeten. Dat is eng in mijn ogen.

Waarvoor ben ik bang voor?
Afgelopen jaren ben ik heel wat dierbaren verloren waaronder mijn beste vriendin. Sindsdien ben ik bang om de personen kwijt te raken waarvan ik hou. Ik hou ook de laatste tijd mensen op een afstand. Dan blijft het goed.

Verhuizen is ook niet mijn ding in 3 jaar zijn we 2 keer verhuist het gaat niet om als we er al wonen maar om het verhuizen zelf. Ik raak dan gedesoriënteerd en krijg last van Hyperventilatie maar gelukkig gaat dit over als ik er eenmaal woon.

Het is moeilijk om mijn angsten opzij te zetten en door te gaan. Zo makkelijk is dat niet. Gelukkig heb ik mijn familie die mij steunt wat er ook gebeurd. Ik zou de verandering onder ogen moeten zien om verder te gaan.

Geef een reactie