Laden...

dingen die ik anders ga doen als ik weer ga verhuizen

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Ik woon nu ongeveer twee maanden op mezelf, en ik kan wel zeggen dat ik al een tijdje gewend ben in mijn nieuwe huisje. Mijn verhuizing ging niet heel erg vlekkeloos, mijn ouders gingen dezelfde tijd verhuizen dus je kunt nogal zeggen dat het chaotisch was.

Ik wilde al sinds mijn 18de op mezelf en toen de tijd was aangebroken dat ik dit huisje mocht bekijken was ik blij. Zoals ik al zei ging deze verhuizing totaal niet vlekkeloos en daarom wilde ik vandaag mijn plus en minpunten van het verhuizen laten weten. En wat zou ik de volgende keer anders aanpakken? Vandaag geef ik jouw tips!

Mijn verhuizing

Verhuizen is leuk vooral als je op jezelf gaat! Alsnog moet je aan heel veel dingen denken; doe je alles zelf, helpen familieleden je mee? Of laat je het een ander doen. Ik besloot het zelf te doen met me ouders, familie had geen tijd dus dan heb je ook geen keus. Verhuizen is duur daar kwam ik wel achter daarom besloot ik toen alles zelf te doen en met de auto van mijn stiefvader. Dit kan ik je enorm afraden maar op dat moment had ik even geen keus. Twee verhuizingen is niet niks en kost ook nog eens twee keer zoveel.

Wat zou ik anders doen?

Op het internet kom je heel veel verschillende verhuisbedrijven tegen. Maar vooral ook hele dure of onprofessionele bedrijven. Na mijn verhuizing kwam ik een verhuisbedrijf tegen die met studenten werkt het concept is heel leuk: tegen een voordelige prijs je spulletjes verhuizen. Als ik het toen geweten had had ik zeker dit gedaan! Zoals ik al eerder zei verhuizen is duur je moet ten eerste je huur betalen (meestal zelfs twee keer), je meubels, en natuurlijk accessoires en de kleine dingen die je bijvoorbeeld in de keuken nodig hebt: toaster, frituur en nog meer van dat soort dingen. Je hebt natuurlijk heel veel nodig, heel veel dingen waaraan je allereerst niet denkt.

Omdat verhuizing duur is geven heel veel mensen geld uit aan tweedehands meubels en wasmachine etc. Maar hoe ga je dit vervoeren? Zelf koos ik voor nieuwe meubels, dus ik hoefde dit gelukkig niet zelf te tillen.

Verhuizen door studenten vindt in persoonlijk een erg leuk idee; tegenwoordig bestaan er ook studenten aan huis en nog meer van dit soort organisaties. Ik vind het leuk bedacht want studenten hebben het geld hard nodig, en jij hebt je hulpje nodig voor het verhuizen. Eigenlijk help je zo elkaar.

Dit zijn mijn ervaringen en hoe ik het anders zou aanpakken. Maar wat is nou zo leuk aan verhuizen?

Hieronder laat ik je de leuke en minder leuke dingen weten:

De leuke dingen aan het op ‘jezelf wonen’

  • Je moet geld hebben als je gaat verhuizen, veel meer geld dan je zelf denkt..
  • Je moet zelf eten maken.. zelf dacht ik eerst dat ik enorme blunders ging maken maar eigenlijk kan ik het best goed (gelukkig!)
  • Als je ver gaat wonen van school, werk of je ouders gaat het erg moeilijk worden. Je moet alles zelf doen wat natuurlijk moet.. maar je moet er wel tegen kunnen. Zelf wonen mijn ouders bij mij een straat verder, alhoewel ze ook niet te vaak langskomen dus als er iets is zijn ze er altijd. Dit geeft een fijn gevoel.
  • óók kun je alles naar je eigen wens inrichten van meubels tot accessoires. Ik vind het zelf heel erg leuk om je eigen ‘paleisje’ te creëren.
  • Je kunt ermee opscheppen naar anderen: ‘Ik heb al een huisje’ Ahhh, sommige mensen die je haat vooral.. je kunt ze zo zijn/haar lesje leren!

Wat is er nou niet leuk?

  • Als je teveel geld hebt uitgegeven en daarna erachter komt dat je geen geld meer over had, oeps! Vooral de eerste maanden is het altijd googelen hoe je het red. Zo red ik deze 2 maanden het maar ‘net’ maar daarin tegen heb ik wel alles wat mijn hartje begeert.
  • Je kunt niet zo snel meer kleding kopen, en je moet beter inschatten.
  • Je denkt veel na over geld en hoe je alles red terwijl dit niet nodig is.
  • Je bent alleen niemand die je helpt met de wasjes of andere dingen (zelf vind ik dit heerlijk!) zelf ben ik altijd een persoon geweest die het liefst alles alleen doet.. heerlijk gevoel!
  • Je moet nu op bezoek gaan bij je familieleden en natuurlijk je ouders, even wennen vooral in het begin.

Mijn conclusie

Op jezelf gaan is leuk maar kost ook veel geld. Nu ik eenmaal alles heb staan in mijn ‘huisje’ ben ik blij, maar ik kijk wel terug op een hele drukke tijd. Als je wilt verhuizen al is het maanden van tevoren, download dan nu al de checklist op hun website en print hem uit. Je zult zo zien wat je nog allemaal nodig hebt.

Ga je nog verhuizen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.