❤ Dingen die je kunt doen tijdens kerst ❤

Ik ben een echt Kerst-mens en ik kan me dan ook altijd heel erg verheugen op de Kerstdagen. Er is alleen altijd één probleem waar ik nooit antwoord op kan vinden: wat moet en kan je allemaal doen tijdens de Kerstdagen? Naar de stad gaan is geen optie, want alle winkels zijn gesloten. Musea bezoeken kan ook niet: gesloten. Een kopje koffie drinken bij je favoriete koffietentje? Die is waarschijnlijk ook gesloten.

Hoe leuk de kerstgedachte ook kan zijn, de kerstdagen (en dan vooral eerste Kerstdag, wanneer echtalles is gesloten) kunnen soms redelijk saai zijn. Dit jaar heb ik geen zin om de hele dag te zitten wachten tot ik ’s avonds naar mijn familie kan gaan voor het kerstdiner. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met verschillende dingen die je kan doen tijdens de Kerstdagen, en voor de meeste activiteiten hoef je je huis niet eens uit te komen!
1. Spelletjes spelen
Het eerste idee is echt ontzettend simpel en voor de hand liggend, maar het is en blijft leuk om te doen: spelletjes. Verzamel wat familieleden, zet een lekker kopje thee, pak een pak met koekjes en speel gezellig met z’n allen een spelletje. Let wel op dat je een spelletje speelt dat iedereen leuk vindt om te spelen. Als één iemand het spelletje niet leuk vindt, kan deze het spelletje verpesten voor iedereen.
2. Kerstsnacks maken
Deze activiteit kan je alleen doen, maar ook met anderen. Zorg ervoor dat je de dag voor Kerst de bakspullen in huis haalt en ga gezellig een middagje kerstsnacks maken. Denk bijvoorbeeld aan Cinnamon Rolls, kerstkoekjes of een taart. Heel leuk om te doen en ook nog eens lekker om op te eten.
3. Kerstfilms kijken & Kerstboeken lezen
Zoveel films over de Kerst, zo weinig tijd om ze allemaal te kijken. Kies de leukste kerstfilms uit en ga lekker op de bank zitten met een kopje thee of warme chocolademelk en krijg het ultieme kerstgevoel. Mijn lievelings films om te kijken met de Kerst zijn: Love Actually, New In Town, The Holiday, Home Alone en Bridget Jones’s Diary. En als je klaar bent met de films kan je overgaan op de boeken. Zelf lees ik dit jaar een verhalenbundel genaamd ‘Let It Snow’, geschreven door John Green, Maureen Johnson en Lauren Miracle.
4. Een wandeling maken
Als je meer van het actievere soort bent en niet zo graag op de bank stil zit, kan je er voor kiezen om een lange wandeling te gaan maken. Dit kan je doen met een familielid of een vriend(in), maar dit kan natuurlijk ook helemaal alleen. Neem een iPod mee die gevuld is met kerstliedjes en ga lekker een stukje lopen. Daarna, als je weer thuis bent, kan je opwarmen met een lekker warm drankje.
5. Wens iedereen een fijne Kerst
Heb je geen zin om de hele dag binnen te zitten? Heb je nog wat kerstkaartjes over? Schrijf een aantal kerstkaartjes en doe deze bij random huizen in de brievenbus. De kerstkaartjes hoeven helemaal niet bijzonder te zijn, je kan er ook gewoon iets simpels op zetten, zoals:
“Ik ken u niet en u kent mij niet, maar ik vind dat iedereen een kerstkaartje verdient. Een fijne Kerst en een gelukkig nieuwjaar toegewenst!”
Simpel, maar toch heel erg leuk om te krijgen, vind je niet?
6. Vlogmas bekijken op YouTube
Een aantal jaren geleden is een YouTuber begonnen met ‘Vlogmas’. Het idee van Vlogmas is dat een YouTuber van 1 december tot en met 25 december elke dag een vlog maakt en deze op YouTube post. Het is een soort van aftelling tot aan Kerst en echt ontzettend leuk om te kijken! Typ het woord ‘Vlogmas’ in en je komt duizenden filmpjes tegen: genoeg beeldmateriaal voor een middagje YouTube!
Zelf doe ik dit jaar ook aan Vlogmas. Klik hier om naar mijn YouTube kanaal te gaan (en je te abonneren, het is helemaal gratis!).

 

En wat ga jij deze Kerst doen?

Bij deze wil ik iedereen een fijne Kerst en een gelukkig en gezond 2015 toewensen!

#