Laden...

mijn aller-leukste verjaardagsweek in Disneyland Parijs

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Geschreven door Gastblogger Sheryldine.

Hi Everybody! Nog een gelukkig nieuw jaar allemaal! (telt dat nog? anders, oeps! Sorry!) Dat was me het jaartje wel en ik heb zoveel leuke dingen gedaan in 2016, waaronder mijn verjaardag gevierd in, jawel, Disneyland Parijs!In de zomer kwam ik op het spontane idee om mijn verjaardag daar te gaan vieren samen met mijn vriend, hij vertelde nog nooit in Disneyland Parijs te zijn geweest en ik was er voor het laatst toen ik 7 was. Toen ik op de website keek gaven ze aan veel met renovaties bezig te zijn in verband met het 25 jarig bestaan van het pretpark nabij Parijs, ik was vastberaden om het park nog eens te zien voor alle vernieuwingen en nog een laatste keer al dit moois mee te maken voor het park in een nieuw jasje zou worden gestoken.

Ik ben samen met mijn vriend gegaan in de week van 6 tot en met 11 november, we zijn er met de auto heen geweest, maar je kan eventueel ook met de trein of zelfs het vliegtuig gaan. Wat ook leuk is maar waar je vaak vast zit aan tijdschema’s is om een busreis te boeken naar Disney, vaak is het niet al te duur en is er een volledig arrangement met reis, tickets voor het park en hotel.Maar zoals ik al zei gingen wij met de auto, en die reis met duurde zo’n 5 uur, onderweg zijn we 2 keer gestopt om even de benen te strekken, we waren s’nachts gaan rijden en ik raad dit zeker aan! Wat is het fijn dat je geen files of vervelend medebestuurders hebt als je zo’n lange rijs gaat afleggen, en met onze goeie vriend Tom(-Tom) kwamen we aan zonder verdwaalt te raken.

Wij zijn om ongeveer 03:00 uur s’nachts gaan rijden en kwamen om 08:30 uur aan bij het Cheyenne hotel, bij aankomst waande we ons in het geweldige wilde westen! In een ander artikel zal ik dieper ingaan op de prijzen, stijlen en bijkomstigheden van zowel dit hotel als de andere!
Bij de receptie werd alles netjes en duidelijk uitgelegd, je krijgt nogal een pak papier, dus mocht je zelf gaan hou hier rekening mee, zorg dat je alles netjes bij elkaar houdt want ik werd er een beetje zenuwachtig van aangezien ook onze kaartjes en hotelpassen erbij zaten en je niet zomaar nieuwe krijgt. Na al deze formaliteiten mochten we eindelijk naar onze kamer, bij de receptie kozen we ervoor om een gerenoveerde kamer te nemen, je betaald dan wel een extra bedrag maar is het zeker waard, de andere kamers zijn verouderd en door vloerbedekking en oud sanitair ook minder hygiënisch, dus ondanks dat je wat meer betaald ben je zeker blij als je een schone kamer en badkamer hebt.

Het was op de dag van aankomst ook mijn verjaardag (yay!) en dat voelde ik me zeker, bij binnenkomst kreeg ik een mooie Happy Birthday button die ik op mijn jas mocht plakken. De hele dag vlogen de woorden: “Bon Anniversaire!” en “Happy Birthday!” me om de oren, loved it!

Gelukkig hadden ik en Mickael (<– the boyfriend) van tevoren gekeken op internet welke attracties er in onze bezoekweek gerenoveerd zouden worden, en we besloten dan ook als eerst de attracties te bezoeken die de opeenvolgende dagen zouden sluiten, wat heel handig was, was de Disneyland Paris app, ik heb deze geïnstalleerd voordat we vertrokken naar Disney, ik maakte gebruik van mijn buitenland bundel anders is het helaas wel zo mocht je deze niet hebben dat je gebruik moet maken van wifispots in Disney en deze zijn er maar weinig (maar goed ook anders loopt iedereen de hele dag in digitaal disney..). Op deze app stonden ook de attracties die dicht waren wegens omstandigheden maar ook wachttijden, theatershows, tijden van optochten enzovoorts, erg handig!

We hadden besloten ons niet teveel te laten leiden door een planning, in zo’n park merk je al gauw dat je in een week best veel kan doen en bezoeken dus je geen zorgen hoeft te maken over tijdgebrek, waar je wel op moet letten (als je het leuk vind) zijn de eenmalige shows, wij kwamen in een week waarin er een vuurwerkshow werd gegeven die maar 3 keer per jaar is, dat zijn dus dingen waar je rekening mee kan houden in je “planning”, meestal wordt deze informatie je verteld door de receptioniste van je hotel, anders kan je het vinden op de Disneyland App of de website.

Vanaf de eerste tot de laatste dag heb ik me geweldig vermaakt in het park en ik wil jullie graag mee terug nemen in die week! Daarom zal ik de komende dagen artikelen plaatsen over het boeken van je reis naar Disneyland Parijs, tips en tricks voor het park, wat je mee moet nemen in je koffer, het vieren van je verjaardag in Disney en nog veel meer!

Nieuwsgierig naar de rest?

Overmorgen meer Disney Magic!

Hasta Luego,

Sheryldine

Geef een reactie