Drie leuke DIY’s met Instagram foto’s

Instagram, net als vele anderen ben ik er een klein beetje verslaafd aan. Maar eigenlijk is het zonde dat al die leuke foto’s alleen maar online staan, want vaak is je Instagram account toch een soort overzicht van allemaal bijzondere momenten. Het lijkt me zelf erg leuk om een aantal van mijn Instagram foto’s af te (laten) drukken en er dan iets creatiefs mee te doen. Daarom heb ik vast wat leuke ideeën opgezocht voor DIY’s met Instagram foto’s.

Fotolijntjes

Deze DIY is heel simpel, maar kan een kale muur in één keer opfleuren. Bevestig meerdere stukken touw (of een ander soort koord) onder elkaar aan je muur en hang de fotootjes daar aan met kleine knijpertjes. Ik kwam ook verschillende bloggers tegen die de lijntjes aan de binnenkant van een grote lijst hadden gespannen. Dit kost iets meer moeite, maar het effect is wel heel leuk!

Fotokubus

Een fotokubus kun je kant-en-klaar bestellen, maar ook heel gemakkelijk zelf maken. Als basis neem je een kleine houten kubus. Bij Pipoos kun je een kubus van 10 x 10 cm bestellen, wat wel een geschikt formaat is. Laat je Instagram foto’s afdrukken op een formaat dat hier goed op past. Je kunt bijvoorbeeld in een fotowebshop kiezen voor ‘retro foto’s’ en dan ontvang je je foto’s in 10 x 12 cm. Daarna is het alleen nog een kwestie van de foto’s een beetje bijknippen en dan goed vastplakken op de kubus.

Fotoknijpers

Een grappig idee dat ik tegen kwam was het maken van fotowasknijpers. Het is misschien niet de beste manier om je Instagram foto’s te showen, maar je fleurt er je knijpers wel mee op. Het enige dat je nodig hebt is een uitgeprinte foto die ongeveer even hoog is als een wasknijper, een potlood of pen, een schaar, lijm en natuurlijk een paar knijpers. Je kunt de fotowasknijpers apart van elkaar gebruiken, maar het geeft ook een leuk effect als je ze in een rijtje naast elkaar hangt.

Meer DIY’s met foto’s vind je in deze blogpost die ik eind vorig jaar maakte.

#