Laden...

drie fijne film-tips voor de koude winteravond

hotel

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Bijna iedereen kan er op z’n tijd wel van genieten om lekker een film te kijken.

Vooral als de temperatuur buiten rond het vriespunt ligt kun je vaak extra genieten van een film kijken met een mok warme chocolademelk en een dekentje. In dit artikel zet ik drie films op een rijtje die stuk voor stuk de moeite van het kijken waard zijn.

Catch Me If You Can

Dit is een waargebeurd verhaal met Leonardo di Caprio in de hoofdrol. Deze film is een verfilming van de gelijknamige autobiografie van Frank W. Abagnale uit 1980. Franky begon al vroeg met het oplichten van mensen. Op zijn zestiende deed hij zich voor als leraar Frans, en vanaf dat moment zat er geen rem meer op.

Hij deed zich later voor als piloot zodat hij gratis de wereld rond kon vliegen en hij vervalste voor 2,5 miljoen dollar aan cheques. Elke receptioniste geloofde hem en viel voor zijn charmes.

Om aan allerlei verschillende baantjes te komen vervalste hij diploma’s en kwam op die manier aan een baan als arts. In het ziekenhuis leerde hij een meisje kennen waar hij verliefd op werd. Haar vader was advocaat dus hij werd zelf ook advocaat.

Toen ze wilden trouwen kwam de FBI achter ze aan en moest Franky de bruiloft verlaten en vluchten. Hoe de film afloopt? Om daar achter te komen zul je de film zelf moeten kijken.

Me before you

Me before you is een perfecte combinatie van romantiek, humor en drama. De 35-jarige Will (Sam Claflin) was een succesvolle zakenman die volop van het leven genoot, totdat hij door een tragisch ongeluk bijna volledig verlamd raakt. Zijn steenrijke ouders zoeken iemand die voor hem kan zorgen en zo komt de 26-jarige Louise (Emelia Clarke) op zijn pad. Louise is een leuke optimistische meid met een zeer aparte kledingstijl.

In het begin loopt het niet zo soepel tussen de twee maar langzaam maar zeker groeit de liefde. Will vindt zijn leven niet meer veel waard en heeft zich in het verleden al van zijn eigen leven proberen te beroven. Zijn ouders zien een mogelijke oplossing in de liefde tussen de twee en hopen dat Louise een reden is voor Will om in leven te blijven.

The Hangover

The Hangover is een interessante komedie over een uit de hand gelopen Amerikaanse vrijgezellenavond. Phil (Bradley Cooper) is de enige van het stel die getrouwd is en een kind heeft, en hij ziet het weekend naar Vegas als een goede ontsnapping aan het gezinsleven.

Alan (Zach Galifianakis) is de broer van de bruid en Stu (Ed Helms) is een zenuwlijer die in een ongezonde relatie zit met zijn overheersende vriendin. Doug (Justin Bartha) is de bruidegom. Tijdens een uit de hand gelopen avond gebeuren er de gekste dingen.

De dag daarna kunnen geen van de vrienden zich iets herinneren van wat er die avond is gebeurd. Hun vriend Doug is vermist en ‘gekidnapped’ door Mr. Chow (Ken Jeong), een doorgedraaide kleine Chinese man. Hij eist een bedrag van de vrienden en in ruil daarvoor belooft hij de vrienden dat ze Doug terug krijgen.

Om aan dit bedrag te komen gaan de vrienden een avondje naar het casino en zetten ze alles op alles om te winnen met blackjack. Of dit lukt en goed gaat komen ga ik niet verklappen, daarvoor zal je de film zelf moeten kijken.

Dit artikel bevat gesponsorde links — uitleg

reacties

februari 26, 2020
0

jaaa, the hangover blijft een van mijn favoriete komedies! ik heb die films al zo vaak gezien en ik blijf ze hilarisch vinden.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: