Laden...

een logo kiezen, wat te doen?

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Ik weet dat je als blogger zijnde in het begin hiermee erg kunt struggelen. Je hoeft niet ver te zoeken! Want in dit artikel leg ik uit hoe ik dat heb gedaan.

Schrets
Probeer eerst je Logo te tekenen. Je hoeft je logo niet direct helemaal te tekenen, maar het gaat om de basis: ik haal de ontwerpen ergens vandaan die het meest lijken op wat je hebt getekend. Wil je iets simpel? Of een hele uitgebreide logo? Schrijf dit ook op! Dit kan helpen met het maken van je logo.

Programma’s
De programma’s die ik gebruik zijn: Photoshop, en Illustrator. In het begin gebruikte ik ook vaak Picmonkey.com dit is een online programma waarmee je logo’s met leuke teksten kunt gebruiken. Een nadeel: de kwaliteit is stukken minder dan met Photoshop. Er zijn ook ander soort online platform waarmee je Logo’s kunt maken, in het begin gebruikte ik: https://www.hipsterlogogenerator.com/ < Tip voor de beginners!

Waar?
Net zoals de Thema van je blog moet je voor je logo betalen, als je een mooiere ontwerp wil! Je kunt ook zelf aan de slag gaan. Alleen heb ik gemerkt dat dat niet echt werkt. Bij Creative Market kun je bundels logo’s kopen tegen een voordelige prijs. Ik gebruik zelf een font met een afbeelding, dus zo kun je ook heel simpel je eigen logo creëren! Voor mezelf hoefde het niet uitgebreid te zijn, natuurlijk ontwerp ik voor andere bloggers een uitgebreide logo. Een logo hoeft niet duur te zijn, maar er komt altijd veel meer bij kijken dan je denkt!

Website waar ik bundels logo’s vandaan haal:
Creativemarket.com

Waar je leuke fonts kunt vinden voor je logo:
Dafont.com

4 reacties

februari 10, 2016
0

Ik heb mijn logo laten ontwerpen door een designer omdat ik net dat tikje meer wilde. Het kost iets, maar dan ziet het er ook precies uit zoals je het wilt. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee 🙂

februari 10, 2016
0

Mijn logo is door Kimberley van Stories & Forever gemaakt. Ik ben er echt heel blij mee en vind deze prachtig, maar ondertussen ben ik wel toe aan wat nieuws. Ik heb al een nieuw thema in gedachten. Zodra deze online staat, ga ik ook kijken voor een nieuw logo!

februari 10, 2016
0

Ik heb hem trouwens met picmonkey gemaakt. Was ik even vergeten te zeggen.

februari 10, 2016
0

Ik heb hem zelf ontworpen. De eerste paar maanden heb ik 3 verschillende geprobeerd maar telkens was het niet wat ik wou. Uiteindelijk is het geworden die ik nu heb en die bevalt tot nu toe heel erg goed. Ik denk dat het een blijvertje is.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: