Laden...

fake friends

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Vroeger hoorde ik altijd: Vrienden heb je niet, die krijg je. Ik geloofde het niet. Ik had ontzettend veel vrienden om me heen. Overal kende ze me wel en ik was me nergens bewust van.

Waarom zou ik denken dat deze vrienden vandaag de dag me zouden negeren en niks meer lieten horen. Vroeger deed ik altijd leuke dingen met vrienden Bios, Naar de stad, etc. Natuurlijk vertelde je geheimen of bleef je bij elkaar samen. Gewoon normale dingen die vriendinnen doen.

Het begon allemaal toen ik last van Paniekaanvallen kreeg in de 4de klas van de middelbare school. Ik moest vaak weglopen uit de kantine omdat ik niet in me vel zat en ik wilde wel me diploma halen en niet zomaar weglopen van school.

Want met Paniekaanvallen wil je zo snel mogelijk naar huis. Het leek alsof ze het niet begrepen. Ik ging toen ook niet meer mee naar de stad of andere leuke dingen die we deden. Ik kon het niet meer opbrengen. En ik hoopte dat ik me weer beter voelde nadat mijn examen voorbij was. Helaas was dat niet zo.

Ik ging naar het MBO en daar kreeg ik alleen maar meer last. Ik ging vaak naar huis en kwam niet opdagen. Ik had toen ook nog eens last van Boulimia alsof het niet erger kon worden. Steeds bij het station ging ik overgeven. Ik was een uur onderweg om naar school te komen en simpelweg met mijn Paniekaanvallen ging dat niet.

Ik moest stoppen met mijn studie. Ondertussen hielt ik nog wel contact met vrienden maar heel veel hoorde ik niet meer. Ik was altijd degene die “Hoi” zei. En als ik dat zei hoorde ik altijd dat het mijn schuld was dat ik niks van me liet horen. Nu is het 2 jaar later en ik hoor nog steeds niks. Sinds een jaar heb ik PTSS omdat ik niet meer buiten kom. Ik kan niet afspreken soms dan omdat ik me niet lekker voel. Oké ik heb ook goede dagen maar die kan ik niet plannen.

Ik heb nog contact met een iemand. Waarvan ik het niet had verwacht. De jongen die ik vroeger op school pestte die is er nu juist voor me. En ik wil hem bedanken. Dat doet juist een goede vriend 🙂 Ik wou dat het anders was gelopen en dat iedereen nog iets van zich liet horen, het moet van beiden kanten komen. Ik ga nu niet meer me best doen dat deed ik vroeger. Ik heb mijn eigen zorgen.

Geef een reactie