Laden...

foto op zorex van Zor.com

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Met schilderijen, canvassen kun je mij heel erg blij maken.

Maar wat nou als je een ander heel erg blij kunt maken met een mooie bedrukte doek? Zo vroeg ik laatst via Zor.com een foto op Zorex aan een materiaal dat ik persoonlijk nog niet kende. Dus ik was erg benieuwd hoe dit zou uitpakken..

Zor is een buitenlandse site waarop je op verschillende materialen kunt laten drukken. Zo kun je bijvoorbeeld op Aluminium of Plexiglas laten bedrukken maar zo ook op Zorex. En het laatste kreeg ik dus opgestuurd maar voordat ik dat kreeg wist ik totaal nog niet wat het betekende.

Maar wat betekend Zorex nou eigenlijk?

Zorex is een 5mm dik materiaal, wat eigenlijk uit twee verschillende dunne pvc platen bestaat. Zo voelt het als een laag hardschuim en kun je makkelijker je foto ophangen door met dubbelzijdig tape te plakken aan beide zijden. Overigens verkoopt Zor.com dit speciale tape voor een klein prijsje namelijk € 4,95 maar je kunt het natuurlijk ook gewoon met je eigen tape behandelen.

Enige nadeel is dat deze webshop buitenlands is, waardoor je ook langer op je bestelling moet wachten. Zo duurde het bij mij ongeveer 2+- weken in principe niet lang. Ze versturen je bestelling wel bovendien binnen 2-3 (werk)dagen. Maar dat is het nadeel met het buitenland, jammer maar het is voor mijzelf te doen.

Maar als je bijvoorbeeld je product eerder in huis wil hebben, zou ik persoonlijk toch wel twee keer nadenken en bij andere alternatieve websites gaan. Maar voor die prijs vind je ze in ieder geval niet in Nederland goedkoper.

Omdat het een buitenlandse webshop is (die je wel in het Nederlands kunt stellen, rechtsboven) kun je wel met bijvoorbeeld PayPal en IDeal afrekenen, iets wat je niet vaak ziet in dit soort webshops. Daarnaast kun je ook gewoon met Visa, Mastercard en leveren ze met DPD.

Het leukste aan Zor.com is dat het vrij voordelig is: zo was mijn nieuwe aanwinst maar € 14,95. Mijn Zorex schilderij is 60 x 40 cm (wat vrij groot is, zie foto’s) voor een lage en betaalbare prijs. Ik vind dat je persoonlijk waar voor je geld krijgt. Het is een mooie foto geworden én je kunt hem dus makkelijker ophangen waardoor je ook geen schroeven of spijkers nodig hebt, die je muur alleen maar lelijker maken.

De Zorex schilderij bevat een ICC-kleurprofiel, nou zou het jou waarschijnlijk niks zeggen maar dat betekend dat de schilderij best mogelijk bedrukt en is de kleur extreem nauwkeurig zoals ze bij Zor.com zeggen.

Toen ik mijn nieuwe aanwinst binnenkreeg merkte ik direct dat het zo goed was verpakt, dat het eigenlijk best moeilijk was om hem open te maken. Zodra je eenmaal de buitenkant los hebt gekregen, kun je je schilderij zo uit de verpakking trekken.

Laat jij weleens een foto bedrukken?

Dit artikel bevat gekregen producten — uitleg

reacties

november 22, 2017
0

Ik vind het wel iets leuks hebben zo’n groot canvas!
Liefs,
Yara

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: