Laden...

ga ik dit jaar eindelijk sparen?

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Het is januari, nieuw jaar, nieuwe maand en nieuwe doelen. Een van mijn doelen dit jaar is: Sparen.

Ik hoef echt niet perse deze maand af te vallen of andere dingen die meestal toch niet in januari lukken. Nee vanaf deze maand moet ik toch echt wel gaan sparen, ook omdat ik natuurlijk op mezelf woon. En er natuurlijk wat kan kapot gaan, en vandaag schreef ik mijn tips op.. voor jou!

Stel je doelen, waarvoor spaar je?

Mijn streven voor dit jaar zijn toch wel mijn doelen waar te maken. Omdat ik graag wil sparen, moet je dan ook je doel stellen: waarvoor ga je sparen? Wil je graag eind van het jaar die éne reis maken, of is het voor je huis? Iets wat je graag wilt hebben? Zodra je een doel hebt is het al vele malen makkelijker om te gaan sparen.

Inzichten in je financiën / uitgaven

Zelf schrijf ik iedere maand voordat ik mijn salaris krijg op wat ik ga krijgen, en wat ik kan uitgeven. Zo weet ik ook wat ik besteed aan Eten, Rekeningen, en natuurlijk extra uitgaves. Wat kun je ongeveer sparen? Zo krijg je ongeveer inzichten wat je kan gaan sparen.

Koop een leuke spaarpot

Zelf heb ik zojuist online een nieuwe spaarpot aangeschaft, ik heb twee hele leuke spaarpotten staan in huis. Maar degene die ik ga krijgen is toch wel heél leuk.

Maar als je een leuke spaarpot hebt let je ook vaker erop om er steeds iets in te doen. Ook kun je het natuurlijk op je rekening zetten, zelf heb ik ook nog eens een Top rekening daar krijg ik ook nog eens rente op. Het is niet veel.. maar elke euro telt!

Het geeft je een goed gevoel

Kijk: als je met iedere keer een klein bedragje, geven moment een groot bedrag ervan hebt gemaakt kun je toch wel trots zijn op jezelf. Althans het geeft mij een goed gevoel als ik er moeite voor heb gedaan. Je weet waarvoor je het doet, dus vergeet nooit je doelen dan kom je er wel!

3 reacties

januari 21, 2017
0

Dus jij spaart voor een spaarpotje mocht er onverhoopt iets kapot gaan?? Is een mooi doel, zo wil ik eigenlijk gaan sparen voor 3x huur zodat mocht er wat met het inkomen gebeuren dat we in ieder geval even verder kunnen en niet direct in de problemen komen. Daarnaast wil ik ook sparen voor leuke dingen..vorig jaar zijn we voor het eerst naar Disneyland Parijs geweest en we willen er zo graag nog eens heen! Tranen toen we naar huis moesten, en niet alleen bij mijn dochter 😉 Dus ik denk dat ik daarvoor ga sparen! Ben trouwens ook heel benieuwd naar je spaarpot!! Als hij binnen is zie ik ‘m vast wel een keer voorbij komen, toch!?!!

januari 26, 2017
0

Jep, hij is zojuist binnen gekomen! Ben ermee bezig… yay! Succes met sparen!

januari 21, 2017
0

Leuk geschreven. Ik heb de afgelopen jaren ook veel gespaard. Ik maakte altijd in excel een begroting voordat de maand begon en aan het einde van de maand een balans, zodat ik zag waar ik m’n geld aan uitgaf. Tegenwoordig kan dat ook met apps maar ik vind een excel bestand veel fijner. Met m’n gespaard geld heb ik nu 2 jaar in het buitenland kunnen wonen en reizen. Vanaf volgende maand ga ik ook weer sparen. Dat deed ik vroeger altijd digitaal, maar ga nu contant geld ook opsparen (opbrengst van kleding en boekenverkoop enzo). Ik ben daarom benieuwd wat voor spaarpot je hebt. Wanneer vertel je er meer over?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: