Laden...

gezelligheid tijdens de feestdagen

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Ik heb echt nu al zin in de kerst, maar waarom?

Hoe kun je nou zin hebben in de kerst tijdens dit warme weer? Vandaag schrijf ik over waarom ik nu al zin heb in de kerst. Én waarom ik denk dat we het kerstgevoel altijd bij ons moeten dragen.

Ik hou echt van gezelligheid samen met mijn familie of vrienden. Fijn met je belangrijkste personen om je heen, ik hou er echt van.

Als je meer mensen om je heen hebt maakt het je leven echt zoveel malen beter. Het gaat eventjes niet om materiaal, maar gezelligheid samen met de mensen waarom je geeft. Misschien kunnen we hier allemaal iets uit leren: Denk niet alleen maar aan jezelf, maar gun een ander ook tijd. Uiteindelijk krijg je het ook weer terug.

Gezelligheid tijdens kerst denk ik aan:

  1. De kerstboom optuigen samen met de familie of me partner
  2. Kerstkaartjes versturen, nu al zin in!
  3. Je huis versieren met lampjes, accessoires
  4. Blogs maken over kerst, kijk er nu al weer naar uit..
  5. Iedereen is een maand lang in een gezellige bui
  6. Cadeautjes tijdens kerst

Soms is het gewoon fijn om cadeautjes te krijgen, haha nee echt. En het gaat niet echt om de cadeautjes zelf maar meer om het idee dat iemand aan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan een bloemetje die je iedere maand geeft aan je geliefde. Dit is natuurlijk een voorbeeld, maar af en toe kunnen we wel meer aan onze geliefdes en ouders denken.

Mijn traditie is om met kerstavond naar de kerk te gaan. Niet dat ik gelovig ben, maar het geeft echt dat ‘kerst’ gevoel en zelf steek ik altijd een kaarsje op voor de mensen die om me heen zijn gegaan. Soms is het ook belangrijk om erbij stil te staan. Ook in het dagelijkse leven, althans dat vind ik.

Naast de kerk is het altijd belangrijk om tijdens kerst naar je familie, ouders of schoonfamilie te gaan. Dat is ook voor mij traditie. En ja: meestal staat de gourmet ook altijd aan. Althans dat wordt de laatste jaren ook steeds vervangen door andere speciale dingen.

Het gekke is dat ik ook altijd weer zin heb in het schoonmaken. Heerlijk zo’n schoon huis..