Laden...

gezond en fit in je vel met het boek Stralend voor de Spiegel

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Afvallen, nu ik minstens 3 keer in de week aan het sporten ben hou ik me alsnog er niet-helemaal mee bezig.

Dit klinkt misschien gek, maar ik wil me niet teveel bezig houden met hoeveel ik ben afgevallen doordat ik een aantal jaren geleden boulimia had. Ik hou me wel bezig met gezond eten maar probeer mezelf niet obsessief ermee bezig te houden. Maar.. het goede nieuws is dat ik best veel ben afgevallen door dit boek.

Een naar woord, en ik denk dat als je het hebt gehad begrijpt wat ik bedoel. Ik was serieus bezig met het niet eten, en obsessief bezig met afvallen. Dit wil ik serieus NOOIT en ook nooit meer daarom wil ik me er nu niet mee bezighouden. Ik moet afvallen, ik ben teveel aangekomen door mijn PTSS waardoor ik jarenlang thuis zat. Dit is voor mijn BMI erg slecht en kans op hart-en-vaat ziektes of suikerziekte liggen op te loer, vooral het laatste komt in mijn familie voor. En ik kan niet tegen naalden.. dus ik wil dat echt niet krijgen.

Door nu 2 maanden te sporten, gezonder te eten ben ik afgevallen. En mede dankzei dit boek waarover ik het vandaag ga hebben. Op een goed moment kreeg ik het boek: Stralend voor de spiegel opgestuurd. Dit is een boek gebaseerd op het Fit & Slank methode, klinkt nu al goed. Hoeveel ik ben afvallen hou ik nog eventjes voor mezelf.

Stralend voor de spiegel is geschreven door Anja Bastings. Door de voorwoord te lezen kwam ik voordat ik begon erachter dat het geen ‘straffe discipline’ boek is, precies een goed boek voor mij dus. Anja begon in 1996 met Fit & Slank cursussen door heel Nederland, zo vindt je ook de succesverhalen terug in het boek.

Allereerst moet ik qua opmaak mijn complimenten geven, alles staat netjes en duidelijk vermeld. Ik raak meestal nogal chaotisch als ik sommige boeken lees: en achteraf lees ik het dan ineens niet meer.

Ik bladerde door het boek en kwam vooral veel lekkere recepten tegen (zelfs appeltaart!). Er staan vele  tips in, en wat je het beste niet kan nemen of wel. Nou vraag ik me af of deze tips niet ook op het internet te vinden zijn.

Als afvaller en ex-boulimia patiënt, stoor ik mezelf altijd aan ‘Succesverhalen’ ik weet niet of ik hierin de enige ben? Maar ik vindt het persoonlijk iets te van het goede. Ik weet dat het je groter maakt als persoon of als bedrijf maar ik vindt als je al goede recepten en/of tips en tricks in een boek verteld dat het dan oké is. Succesverhalen worden meestal uitvergroot, en de beste ‘afvaller’ komt erin te staan. Elk persoon is anders, en als je dan eventjes niet afvalt zal je eerder de schuld bij jezelf leggen dan bij het boek.

Ik wil niet het boek afkraken, maar dat is nou eenmaal hoe ik er persoonlijk over denk. Iedereens lichaam is anders en de een valt sneller af als de ander, maar het zit vooral in je hoofd. Wil je echt ‘echt’ afvallen? Dan zal het zeker lukken.

Ik heb het boek meer als een week gevolgd, ook omdat ik toch een indruk wilde geven naar jullie.

  1. Het is geen dieetboek, iets waar ik voor ben.
  2. Je krijgt fijne Tips & Tricks, bijvoorbeeld als je in een winkel staat en keuzes moet maken.
  3. Er staan fijne tabellen in, ook om jezelf te meten.
  4. Een boek geeft je toch meer motivatie om verder te gaan.
  5. Recepten zijn erg lekker en zijn niet overdreven, zo kun je makkelijk een gezonde variant van een appeltaart maken.

Ik was natuurlijk al bezig met het eten, en ik weeg mezelf maar eens in de zoveel tijd zodat het geen obsessie wordt. Maar ik ben van 89 naar 82 nu gegaan, voor een gezonde BMI moet ik nog 10 kilo afvallen.

Eigenlijk wil ik het liefste een plat buikje en dunnere armen en kuiten: ik weet niet hoeveel ik hiervoor nog moet afvallen maar als die doel is bereikt, ben ik helemaal tevreden.

Dit artikel bevat gekregen producten — uitleg