Laden...

hoe ga jij naar een festival?

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Het is nog maar een paar weken aftellen en dan is het zo ver: zomervakantie!

Vrij van werk, even niet meer vroeg opstaan en lekker met vakantie! En dat betekent ook een schema van festivals maken om te bezoeken. Combineer het festivalseizoen met het vakantiegevoel: pak een festival in het buitenland!

Zeg nou zelf, wat is nou lekkerder dan met het zonnetje op je gezicht, je zonnebril op en in de buitenlucht dansjes wagen, praatjes maken en drankjes drinken.

Het festivalseizoen komt er weer aan en nu het ook bijna zomervakantie op is het perfecte moment aangebroken om eindelijk datgene te doen waar je stiekem altijd al van droomde: het bezoeken van een festival in het buitenland. Maar hoe gaaf dat ook klinkt, dat is niet een-twee-drie geregeld. Hoe ga je zo’n operatie aanpakken? Een stappenplan.

Het klinkt wellicht wat voor de hand liggend, maar het belangrijkste – de toegangskaartjes voor een festival kopen

Wordt nog wel eens uitgesteld tot het laatst waardoor de tickets al een stuk duurder zijn of zelfs al helemaal uitverkocht. Verzamel de vrienden met wie je het makkelijk een vakantie in het buitenland volhoudt, organiseer je en koop je tickets gelijk. De datum en plek staan dan in elk geval in de agenda, de rest volgt nu!

Huur een auto en een verblijfplek

Nu je weet waar je op welk moment moet zijn, is het tijd om na te gaan denken over de transport en de verblijfplaats. Sommige festivals bieden deals aan waarbij je transport en zelfs verblijfplaats op het terrein erbij krijgt – bij sommige andere festivals is het verblijven op het terrein zelfs de helft van de lol. Een andere goede optie als je met je vrienden naar een festival naar het buitenland gaat, is een auto huren.

Via goedkoperautohuur.nl kan je een veilige, grote auto huren waarmee je zonder problemen naar het buitenland gaat en zo je eigen transport hebt bij het komen en gaan naar het festival. Zoek daarnaast een leuk appartement, huisje of Airbnb in de buurt en je hebt de belangrijkste zaken geregeld!

Bekijk de route – ook ter plaatse

Je wilt onderweg naar het festival – of in de omgeving van het festival als je na het feesten naar huis gaat – niet verdwalen. Bekijk daarom in de dagen ervoor landkaarten, download een navigatie-app of koop een TomTom. Zorg ervoor dat je weet waar je naar toe gaat, ook om onderweg niet tegen problemen aan te lopen die ervoor zouden kunnen zorgen dat je te laat aankomt bij het festival.

Verdiep je in het land

Je gaat op vakantie naar een ander land! Naast het festival ga je dus ook naar een andere cultuur, en niets maakt de voorpret leuker dan je te verdiepen in een land. Leer wat woordjes van de lokale taal, verdiep je in de plaatselijke toeristische attracties en maak je op voor de zomervakantie van je leven: feesten en reizen voor een paar weken!

Dit artikel bevat gesponsorde links — uitleg

Geef een reactie