Laden...

hoe kies je een juiste studie richting?

hoe kies je een juiste studie richting?

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Het is alweer een tijd geleden dat ik op school zat. Maar een ding weet ik wel: Kies de juiste studie.

En kies vooral niet iets wat je vriendinnen leuk vinden. Gelukkig had ik wel een studierichting gekozen die bij me paste. Maar toch, laat je vooral niet verleiden door andere mensen. Vandaag schrijf ik een artikel: voor de juiste studierichting! Ik schrijf een paar Tips op die misschien voor jou te pas kunnen komen.

Studeer je net zoals mij niet meer? Dit artikel is alsnog erg leuk vooral om leuke herinneringen op te halen. Want dat doe ik nu op dit moment ook!

Google je school

Tegenwoordig kun je alles op het internet lezen, ook wat andere leerlingen vinden van de school. Bovendien is het voor de School ook goed om te horen, als je al dingen over de school weet! Zo kun je daarmee ook punten scoren, en maak je ook het meeste kans om aangenomen te worden! En ze zeggen altijd: een goed begin, is het halve werk!

Waar liggen je interesses?

Elk school is anders, daarom moet je ook goed weten waar je het beste in bent. Ben je het beste in het verzorgen van anderen? Kies dan verzorging! Het is moeilijk om op die leeftijd te weten wat je het leukste vindt. Maar als je het toch echt niet leuk vindt kun je altijd nog switchen van studie. Alleen moet je dan ook weet nieuwe vriendinnen maken…

Wat kun je het beste?

Net zoals je interesses moet je echt kijken waar je goed in bent. Kijk niet wat je vriendinnen leuk vinden, maar kijk wat jezelf leuk vindt! Want jij maakt de keuze wat ook bepalend is voor later. Kijk dus van te voren wat je leuk vindt, en wat de school jou te bieden heeft, zo kun je het beste een studierichting kiezen en natuurlijk ook je nieuwe school uitzoeken.

Dichtbijzijnde School

Hartstikke leuk een school die ver ligt! Ik was toen ook zo eigenwijs om een verre school te kiezen, ten een: je moet eerder opstaan.. ten tweede: je bent vaak langer onderweg dan je les hebt. Ik kreeg voor mijn MBO studie Boulimia, daarna dwingde ik mezelf om elke dag naar school te gaan. Geloof me: het was een hel! Ik moest uiteindelijk stoppen naar een paar maandjes. Als ik een dichtbij zijnde school koos, kon ik waarschijnlijk het wel redden.. En nu heb ik PTSS en kan ik al helemaal niet meer terug naar school. Dus mijn advies: Zoek een dichtbij zijnde school!

Open Dagen

Bekijk ook de open dagen op verschillende scholen, ik kan me nog herinneringen dat ik dit deed. De Middelbare en MBO studie’s gaan vaak te erg overdrijven met dat zei de beste zijn enz. Maar kijk ook of jijzelf het echt leuk vind, en verleg je grenzen. Vind je een school niks? Kijk je verder. Bovendien ben je niet verplicht om naar school te gaan ( Niet op die manier ), maar op de manier van als je last heb van Paniekaanvallen net zoals mij.

Kun je vast wel met Leerplicht praten over dat je even een pauze wilt en daarna naar school wilt gaan. Maar ga je vooral niet ziek melden of rare dingen doen, daar krijg je wel problemen van! Als je uiteindelijk maar je studie haalt natuurlijk! Ik ga binnenkort verder met mijn Thuisstudie MBO bij de LOI, dit is beter voor mij. Een normale MBO is geen optie voor mij.

Relax!

Aah, ik weet nog wel dat die Open Dagen en verschillende scholen bezoeken onwijs stressvol waren. Relax! En niks moet, jij kiest de studie die het beste bij je past!

2 reacties

februari 15, 2016
0

Studiekeuze maken is sowieso echt heel moeilijk, maar met goede oriëntatie en kiezen wat je leuk vindt is het al wat beter te doen.

februari 14, 2016
0

Als je kiest voor waar je van houdt dan wil je er vanzelf van alles over leren. Ik denk dat dat de beste studierichting is. Waar je ook van houdt, als je het graag doet dan leer je er meer over. Je moet er rekening mee houden dat je het de komende 50 jaar zal blijven doen dus je moet er wel iets aan vinden!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: