Laden...

hoe scheer jij je benen, oksels en bikinilijn?

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Vandaag een aantal tips voor de vrouwen én mannen onder ons, het gaat namelijk over scheren.

Ik heb een aantal tips op een rijtje gezet hoe je je benen, oksels en zelfs bikinilijn beter kunt scheren. Benieuwd naar mijn tips? Lees dan vooral eventjes mee.

Vroeger: scheerde ik mezelf met een scheerapparaat. Dit vond ik heel erg pijnlijk, de haartjes worden zo gezegd er uitgetrokken. Nou kan ik wel tegen wat pijn en ik moet eerlijk vertellen: na een tijdje voel je het helemaal niet meer. Maar als ik aan het apparaat denk al, krijg ik de rillingen. Ahh.

Daarna heb ik een tijdje gewaxt: en ik moet eerlijk bekennen het idee is enger en pijnlijker dan het is. Je raakt er zo gezegd ‘gewent’ aan.

Heden: Nu sinds een paar jaar maak ik gebruik van scheermesjes, dit vindt ik persoonlijk fijner. En ik moet eerlijk bekennen sinds dat ik het om de dag onder de douche doe. Heb ik eigenlijk totaal geen problemen meer ervaren, het is echt een ‘routine’ geworden.

Hoe kun je je benen beter voorbereiden?

Er zijn een aantal tips om je benen er ‘gladder’ uit te laten zien. Het gaat er natuurlijk om dat de scrubben van de huid open staan, dit kun je op meerdere manieren bereiken:

Scrubben van de huid:

Met een simpele scrub (handschoen of crème) kun je een mooier effect creëren op de huid. En je pakt de haartjes makkelijker. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik deze manier niet zo heel vaak toepas. Waarom? Omdat ik zelf uitslag krijg omdat ik natuurlijk de huid ook irriteer.

Het gebruik van warm water:

Zelf gebruik ik scheermesjes van Wilkinson (zie onderaan het artikel), die ik onder de douche gebruik. Dit is een manier die voor mij persoonlijk goed werkt. De poriën van de huid gaan onder warm water openstaan, een fijne manier dus.

Sinds ik gebruik maak van scheermesjes onder de douche, ervaar ik zelf geen irritatie meer. Maar het is natuurlijk voor iedereen persoonlijk wat voor jou het beste werkt.

Verschillende scheerschuimen:

Nou maakte ik in het begin gebruik van een scheerschuim. Toen ik net begon aan het scheren van mijn benen, zo liet ik mijn huid wennen aan het gebruik van een scheermesje. Nou gebruik ik dit nu niet meer omdat ik mijn benen scheer onder de ‘warme’ douche.

Er zijn verschillende scheerschuimen zelfs voor de gevoelige huid. Tegenwoordig verkopen ze ook zogeheten ‘Parfumvrije’ scheerschuim: tipje voor de mensen die last hebben van irritatie! Óók voor de mensen die erg last hebben van hun droge en gevoelige huid.

Nou maak ik zelf altijd gebruik van de scheermesjes van Wilkinson, onder de douche. Deze scheermesjes gaan langer mee en gaan minder snel kapot. Je betaald er iets meer voor maar het is vele malen beter dan de wegwerpmesjes die ik maar een keer gebruik en daarna weg kan gooien ( die ik overigens af en toe nog gebruik hoor! ). Maar de scheermes van Wilkinson geeft me echt een fijner gevoel.

Hoe pak jij het scheren aan? Bereid je je benen voor, om een mooier resultaat te creëren?