Laden...

hoe zorg je ervoor dat je haar niet afbreekt?

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Zelf heb ik letterlijk ieder kleur, haarstijl van kort naar lang gehad.

in dit artikel geef ik enkel mijn eigen mening, de merken die ik benoem zijn niet gesponsord.

Zo heb ik laatst ervoor gekozen om het zwart te maken; nou begint het toch weer te kriebelen. Maar wat ik wel weer aan het doen ben is mijn haar weer wat langer laten groeien. Zo bedacht ik me: ik heb wel wat tips hierover die misschien voor jou ook van toepassing zijn.

Zelf vindt ik het altijd leuk om te experimenteren met mijn haar kleur en stijl. Zo ben ik sinds kleins af aan al bezig met het ontkleuren, kleuren en kleurspoelingen. Dit is uiteraard niet echt zo goed voor mijn haar, dus verzorg ik het ook goed.

Zelf heb ik gemerkt dat alle sprays die je doen geloven dat je haren herstellen, niet werken.

Serums

Zelf vind ik het gebruik van een serum erg fijn. Deze moet dan wel karatine bevatten. Zo is een duurder alternatief BioSilk; dit maakt je haar zijdezacht.

Hittespray

Hittespray helpt bij het stijleren of fohnen van mijn haar. Zelf gebruik ik tegenwoordig die van Syoss, hier krijg ik ook echt een glans van.

Maskers

Wat moet ik zonder maskers! Als ik mijn haren bijvoorbeeld blond heb geverfd, doe ik er direct een masker in. Het liefste laat ik deze dan ook nog s’nachts erin zitten zodat ik s’ochtends zachter haar heb. Het helpt dan ook tegen beschadiging van het blonderen (ontkleuren), althans bij mij.

Was niet te vaak je haar

Te vaak je haren wassen, is niet echt ideaal voor je haar. Zo merkte ik dat mijn haar vetter werd na verloop van tijd. Dit moet je uiteraard wel afbouwen als je het net zoals mij iedere dag waste. Nu was ik 1 a 2 keer per week mijn haar, en mijn haar voelt zoveel fijner aan.

Kapper

De tip is toch wel; ga naar de kapper. Liefst om de maand om de beschadigingen uit je haar te laten knippen. Zelf ben ik na een jaar eindelijk zover dat alles eruit is. En mijn haar voelt zoveel fijner aan!

reacties

februari 26, 2020
0

Wat een goede tips! vroeger waste ik mijn haar bijna iedere dag. Ik vond dat frisgewassen haar heerlijk. maar zoals je zegt: goed voor je haar is het niet. Daarom was ik het nu nog maar 2 à 3 keer per week.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: