Laden...

Lucca testte Platinum hondenbrokjes

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Lucca kreeg al jaren ‘hamburgers’, een maaltijd met alles-in-een hondenvoer.

Na jaren werd Lucca hier ineens ziek van, ik las op het internet dat er nog een ander geval was gemeld met vers vlees. Lucca heb ik hierbij niet gemeld, maar hij hielt er wel een paar keer een darmontsteking aan over. En voor mij slapeloze nachten. Maar hij is gelukkig nu weer beter, met nieuw voer. En vandaag geef ik Tips & Tricks hoe je je hond de beste voer kunt geven én hoe, wat, waar. Lees dus vooral eventjes mee.

Lucca krijgt nu Platinum-voer met drie keer Pedigree zakjes op een dag. Lucca weegt 11 kilo, dat betekend dat hij 3 zakjes mag allereerst gaf ik hem er maar 2. Foutje van mij want Lucca is natuurlijk de afgelopen tijd aangekomen waardoor hij meer voer nodig heeft.

De dierenarts vertelde mij dat het belangrijk is, om het maar bij 1 soort voeding te houden en niet continu af te wisselen. Lucca is nu 4, en jarenlang kreeg hij dus hamburgers zoals ik in de inleiding vertelde ‘ineens’ werd hij hier ziek van: diarree, overgeven, koorts het ging helemaal niet lekker.

Hiervoor kreeg hij eerst een kuurtje, daarna probeerde ik pedigree omdat ik zijn darmen meer tot rust wilde brengen. Toen besloot ik toch over te gaan op de hamburgers ‘die hij altijd kreeg’, ik weet niet wat ze met die voeding hebben gedaan maar hij wordt niet voor niks voor een 2de keer ziek.

Daarna besloot ik gewoon bij Pedigree en een natuurlijke hondenvoeding te blijven, en raad eens: hij werd totaal niet meer ziek! Alles is nu al een aantal maandjes weer normaal. Gelukkig maar, want de dierenarts kost ook veel geld iets wat ik natuurlijk wel voor hem over heb maar het kon bespaard blijven.

Natuurlijk kan ik adviseren, maar als baasje weet je natuurlijk wat het beste is voor je hond. Natuurlijke hondenvoeding is het beste qua honden met darmproblemen, dit heb ik me laten vertellen. Platinum hondenvoeding kreeg ik een keertje als proefzakje opgestuurd, fijne voeding die Lucca erg lekker vind. De brokken ruiken niet, en zien er neutraal uit vergeleken met de merken die alles doen om het mooi eruit te laten zien.

Alles draait tegenwoordig om het plaatje, maar honden zien echt het verschil niet hoor. Zolang ze het maar lekker vinden, gaat het mij om. Misschien zijn wij baasjes een beetje te kieskeurig geworden.

Platinum is dé hondenmerk als het gaat om kwalitatief goede hondenvoeding.

De hondenvoeding van Platinum bevat geen vet, en kunnen aan elk ras en leeftijd gegeven worden. Het beste aan Platinum vindt ik de vitamines en mineralen die aan de voeding en snacks zijn toegevoegd.

Zo zag ik o.a. de Fit-Sticks met Lucca’s favoriete ingrediënt: KIP. Het bevat 76 procent vers lam en kippenvlees. Er is rijst aan toegevoegd (wat goed is voor de darmen van de hond) die ook zorgt voor koolhydraten van de hond. En bevat het product Groenlipmosselextract en vele andere waardevolle kruiden, wat dus goed is voor de hond. Fijn, als een merk zo eerlijk is.

Zie deze website voor meer informatie over de Fit-sticks voor je hond.

Geef je nat of droogvoer aan je hond? Of allebei?

Droogvoeding

Droogvoeding bevat een kleine voedingswaarde voor de hond. Droogvoer zegt het eigenlijk al: het bevat weinig water waardoor je het langer kunt bewaren. Droogvoer hoef je niet iedere dag te geven, zolang je de juiste natte voeding aan de hond geeft. Tip: als je een puppy hebt, of een hond die last heeft van het kauwen voeg dan een beetje water toe.

Natte voer

Voor de grote honger geef je natte voer, dit is de beste voeding om te geven aan de hond. Kijk net zoals mij eventjes op de verpakking, zodat je niet té weinig aan je hond geeft. Een bakje natte voer heeft half zoveel calorieën als een bak droogvoer. Nat voer geeft genoeg vochtinhoud aan de hond en maakt de kans op urineweginfecties kleiner. Doen dus!

Natuurlijk moet je als baasje doen wat het beste voelt, laat je vooral eventjes adviseren. Maar vergeet niet dat een dierenwinkel ook aan zijn/haar geld moet komen. Niet alles is oké, ga dus vooral op onderzoek uit op de website van Platinum of een ander merk die je aanspreekt.

Dit artikel bevat gekregen producten — uitleg