Laden...

ik ben geïnterviewd

mellanie-persoonlijk

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Laatst heb ik een Interview afgelegd voor Missmo.nl. Hieronder zou ik de interview nog laten zien. Ik vond het hartstikke leuk om te doen! Klik hier om naar de interview te gaan.

1) Wie ben je?

Ik ben Mellanie Frerichs, ik ben 20 jaar oud 🙂 ik heb last van Paniekaanvallen en PTSS. Op mijn blog schrijf ik daar ook over.2) Wat doe je?

Ik ben sinds kort begonnen met me blog Mellaah.nl en af en toe vlog ik ook op mijn You-tube kanaal.3) Wat is jouw blog?

Mijn blog gaat over Persoonlijke dingen, en wat ik zelf leuk vindt om erop te zetten. Ik hou net zoals andere meiden van Beauty, Fashion en ik schrijf ook Lifestyle artikelen. Ik zet er dagelijks om 10:00 een artikel online. Het is een hoop werk maar ik vindt het leuk om erover te vertellen. Ik zie het als een soort van Dagboek: ik kan daar alles op kwijt. Wat ik alleen niet verwacht had is dat mensen dat ook echt interessant vonden.4) Je hebt een relatief nieuwe blog, maar hebt al een heel vlog verleden. Waarom ben je destijds gestopt?

Destijds was You-tube net gestart. En ik maakte filmpjes en zag het nut er nog niet van in. Mascha van Beautygloss begon tegelijk met mij. Dus achteraf wel heel stom geweest! Ik zat toen ook nog op school dus ik had het sowieso niet lang volgehouden.5) Je bent begonnen met Vloggen. Waarom en wat wil je vertellen?

Ik wilde naar iedereen die ook last heeft van Paniekaanvallen en PTSS laten zien dat je wel dingen in het leven kan bereiken. Dat het leven niet altijd ”leuk” is. Ik wil een voorbeeld zijn voor de duizenden andere mensen in Nederland die het ook hebben.6) In een van je blogs ben je heel persoonlijk en praat je over je angststoornis en wat voor impact dat heeft op je leven. Vertel.

Toen ik hoorde dat ik last had van een Angststoornis in 2010 kreeg mijn leven een hele andere wending. Het kreeg eindelijk een naam ik liep daarvoor al met klachten zoals: Flauwvallen, en steeds heel erg duizelig zijn. Ik kreeg toen een Psychologe aangewezen en ik kon eindelijk mijn probleem aanpakken.

Ik vond dat destijds heel erg moeilijk en ik bleef vechten. Nu ben ik al 5 psychologen verder en heb ik geleerd dat degene die wat aan het probleem kan doen ik zelf ben. Ik ben er nog niet. Ik zeg altijd ik moet eerst 7 bergen op voordat ik er eindelijk weer af mag! Laatst heb ik ook de diagnose PTSS gekregen. Ik ging niet meer naar buiten en sloot mezelf op.

Nu ga ik weer naar buiten maar er moet altijd iemand bijzijn want ik ben bang om ‘’flauw’’ te gaan vallen. Ik kan nu op dit moment niet werken want ja, wie neemt nou ze moeder mee naar werk? Ik wordt er op dit moment nog voor behandeld. Het gaat beetje bij beetje steeds beter ik vecht al nu al 2 jaar tegen.7) Wat doe je er aan om hiermee om te gaan? Heb je een psych, medicijnen of sport je bijvoorbeeld?

Ik heb een Psycholoog. Ik ben tegen Medicijnen slikken mijn vader slikt er jarenlang medicijnen voor maar het maakt je ook een heel ander mens.8 Hoe zie jij jouw toekomst?

Maakt niet hoelang het duurt ik kom er uiteindelijk wel! Ik probeer altijd positief te blijven maakt niet uit hoe slecht het gaat. Ik probeer altijd nog wel te fascineren over hoe het later kan zijn. Net zoals ieder ander mens: Werk, Huisje en een Vriend.  Ik weet dat ik er 2 keer zo hard voor moet vechten maar ik heb geen instelling om op te geven.9) Wat kunnen we op bloggebied de komende tijd van jou verwachten?

Heel veel. Ik schrijf dagelijks op mijn site en ik probeer er ook steeds meer in te verbeteren. Ik ga ook weer Persoonlijke artikelen schrijven en hoop hiermee andere mensen ook mee te helpen.10) Wat is jouw levensmotto?

Ik heb niet echt een levensmotto. Maar ik blijf altijd positief maakt niet uit wat er gebeurd!

2 reacties

april 2, 2015
0

Ik zag het interview voorbij komen op Miss Mo en ik wilde reageren, maar dat kon daar niet. Ik wilde toch even hier op reageren, want ik kwam er op mijn 14e achter dat ik ook een angststoornis en PTSS had (ik heb denk nog wel iets anders erbij gehad, maar dat heb ik nooit vast laten stellen, maar de angststoornis en PTSS is vastgesteld). Ik heb 2,5 jaar tot 3 jaar geïsoleerd gezeten in mijn huis en ik deed ook gewoon niks meer en ik werd overal angstig van! Ik was alleen nog leerplichtig, dus ik moest uiteindelijk na 2,5/3 jaar toch echt weer naar school! De paniekaanvallen herken ik ook, verschrikkelijk is dat! Ik ben ook naar heel veel psychologen geweest, maar ze konden me uiteindelijk nooit echt helpen tot ik bij herlaarhof kwam. Ze hebben misschien niet mijn angststoornis opgelost, maar het begrip dat ik kreeg en dat ik mijn verhaal kon doen zonder stomme blikken en reacties te krijgen dat heeft mij wel heel erg geholpen. Ik ben uiteindelijk van deze problemen gewoon door mezelf afgekomen (het is apart, ik weet het, maar zelfs bij herlaarhof zeiden ze dat ik het eigenlijk allemaal zelf gedaan heb haha). Ik wil het vooral vertellen om te zeggen: ik zal er nooit 100% vanaf komen, maar ik ben er toch bijna helemaal vanaf gekomen. Ik durf nu bijna alles weer en mijn angststoornis zorgt er over het algemeen niet meer voor dat ik iets niet doe. Ik ben er nog steeds niet helemaal, maar ik wil je zeggen: hou hoop dat je toch weer een "normaal" leven kunt krijgen. Het is mij ook gelukt, dus dan lukt het jou vast ook wel! Doe het op je eigen tempo dan kom je er echt wel!

september 14, 2015
0

Dankje voor je reactie. Ik heb je bericht aandachtig doorgelezen veel herken ik ook terug. Dankje ik ben zelf alleen wat ongeduldig maar ik geef niet op 🙂 jij ook veel sterkte!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: