Laden...

is het gebruik van een telefoon slecht voor je?

telefoon

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Je kent het wel: vlak voor het slapen nog even naar je mobieltje staren. Ja, ik denk dat iedereen zich hierin wel herkend. Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden zoals je ogen; ooit gedacht dat je s’ochtends moe kon opstaan omdat je de dag ervoor te lang op je mobieltje heb lopen staren? Ik heb hieronder een aantal dingen op een rijtje gezet voor jullie:

Je bent minder fit

Als je de dag ervoor voor het slapen te lang naar je mobieltje hebt gekeken, kan het ervoor zorgen dat je moeie ogen krijgt. Ik als blogger weet dat je soms vierkante ogen krijgt als je té lang naar een schermpje staat te staren. Ga dan ook vooral niet gamen voor het slapen, anders slaap je onwijs slecht en sta je moe op.

Je ogen

Ik als blogger kijk het meeste van me dag naar een scherm. Het is daarom ook heel slecht om steeds op je telefoon te kijken. Ik doe het ook automatisch: je kijkt naar je mobieltje want je kreeg net een mailtje binnen, terwijl je net eigenlijk wilde gaan slapen! Doe het niet, je slaapt hier ontzettend slecht door. En ik kan het weten..

Bacteriën

Zonder dat je het merkt bevat je telefoon heel veel verschillende bacteriën dit komt omdat je je telefoon vaak meeneemt naar de WC en je handen ook vaker vies zijn. Daarom is het beter om soms afstand te doen van je telefoon!

Brand

Je telefoon kan ervoor zorgen dat er brand kan ontstaan. Als je telefoon te warm wordt kan het ervoor zorgen dat je telefoon in brand kan vliegen, dit gebeurd niet altijd! Maar ik neem altijd het zekere voor het onzekere en leg me telefoon liever niet in me bed of naast mijn bed. Het is natuurlijk ook veel beter voor je om je telefoon in de woonkamer te leggen, dan kijk je automatisch niet midden in de nacht naar je mobieltje en slaap je lekker door.

Hebben jullie weleens last van je ogen als je je mobieltje gebruikt?

Geef een reactie