Laden...

kinderen uit de jaren 90′

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Vroegáh was alles beter, alhoewel dat zeggen ze hier in Den Haag. Ik sluit me hierbij aan vroeger had ik namelijk geen zorgen. Toen ik vroeger zei dat ik evenveel levenservaring had als een oudere zeiden ze altijd ‘ je komt hier nog wel op terug! ‘ en dat doe ik nu. De leukste dingen van vroeger heb ik op een rijtje gezet. Het is zeker het kijken waard! Als je uit de jaren 90’ of 2000 komt is dit artikel op je lijf geschreven.

Iedereen denkt anders over vroeger. Maar laten we eerlijk zijn, iedereen vond kind zijn geweldig want toen was alles beter. Kinderen uit de jaren 90′ en daarvoor hebben een fijne jeugd gehad. De programma’s waren beter en je ging toen nog naar school met een normale schrift. De mensen waren vroeger ook makkelijker want toen had je nog geen Social Media en al het andere wat er nu bestaat. Ja, vroeger had je nog een normale gesprek zonder smartphone. Laten we eerlijk zijn: het was geweldig!

Muziek:

Snappie de Krokodil

Sni Sni Snappie, Snappie Snappie Snap. Ja die melodie ken je vast wel uit je hoofd. Dit liedje was zo populair dat het in alle soorten talen en parodies is nagedaan. Ik weet dit nog heel goed, en met mijn vrienden lachte altijd hier erg om. En ik denk dat iedereen dit liedje wel kent, misschien van school of op een andere manier. Ik weet nog dat het liedje eigenlijk door een kind was geschreven. Wat voor herinnering hebben jij aan dit nummer?

Ik heb een Boot

Als je uit de jaren 90′ komt ken je ook Boten Anna. Dit liedje vond ik helemaal geweldig, maar toen gebroeders ko hem uitbracht vond ik dat in eerste opzicht niet helemaal geweldig. Maar toen we op Kamp gingen in Groep 8 de kinderdisco.. haha ah! wat een herinneringen. En ik denk dat meerdere mensen dit hebben met dit nummer.

K3

Vroeger was K3 veel leuker en ik denk dat iedereen wel op een of andere manier wel een herinnering heeft aan K3. Want K3 was vroeger net als ieder ander meisje haar favorieten meidengroep. Me hele kamer hing vol met posters en ik had een bepaald nummer die mij bij is gebleven: Ali Babba. Een apart nummer, niet iedereen kent dit nummer. Dit komt omdat ik de CD van K3 toen had grijs gedraaid. Welk nummer zijn jullie bijgebleven?

De Bassischool:

AVI-lezen

AVI betekende vroeger altijd verschillende soorten niveau’s. Ik heb niet zo heel veel herinneringen meer hiervan maar: ik weet wel dat je altijd als je je best deed een sticker kreeg als je het goed had gedaan. Wat was ik altijd blij vroeger met een sticker die je erbij kreeg in je boek. Dit maakte ik altijd in de eerste paar klassen mee. Maar ik weet niet of dit eigenlijk nog steeds wordt gebruikt!

Barbie’s

Elk meisje had vroeger wel een Barbie en ik denk dat Barbie’s nog steeds heel erg in zijn. Laatst heb ik pas 4 dozen vol met Barbie’s weggegooid zo gehecht was ik eraan. Vroeger waren Barbie’s erg duur ik geloof rond de € 60 ? En dan had je nog en eens de collectors items, want die had je ook. En ieder meisje van de jaren 90′ heeft zo wel iets leuks met Barbie’s

Flippo’s

Vroeger kon je altijd bij een zak Chips Flippo’s sparen. Ik had vroeger hele boeken vol met Flippo’s, wat was dit geweldig. Je kon verschillende soorten en kleurtjes sparen. Ik weet niet meer precies hoe die leeuw ook alweer heet maar ik denk dat iedereen hem wel nog herringerd.

TV:

Fox Kids en Jetix

Voor Disney XD of Disney Channel had je Jetix en daarvoor weer Fox Kids. Fox Kids was echt geweldig, je had daar echt de geweldigste programma’s zoals Beugelbekkie en Shin Chan. Ook kon je altijd vroeger op de website voor punten sparen als je inlogde, en als je een paar punten had gespaard kon je bij Intertoys wat leuks uit zoeken ik vond dit echt geweldig. Toen Fox Kids in Jetix veranderde vond ik dit helemaal niks. Jetix was echt meer een jongens zender en daarom keek ik dat altijd minder vaak.

ChipZ is Black

Ik weet nog dat ik nog een concert van ChipZ had gezien en had opgenomen, helaas ben ik die beelden met de tijd kwijt geraakt. Maar wat een geweldige groep was dit. Maar ik denk dat iedereen met volle borst wel ‘Chipz in Black’ meezong. Maar je vind natuurlijk als kind alles geweldig, toch?

Hebben jullie nog leuke herinneringen uit de jaren 90′?

reacties

januari 30, 2016
0

Allemaal zo herkenbaar, heerlijk die nostalgie 😀 !
Misschien dat het vroeger beter lijkt omdat we als kinderen nog niet de zorgen hadden die we nu allemaal hebben.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: