Laden...

kunnen jongens en meisjes (alleen) vrienden zijn?

kunnen jongens en meisjes (alleen) vrienden zijn?

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Geschreven door Gastblogger Sheryldine.

“Jongens en meisjes kunnen geen beste vrienden worden, daar komt altijd teveel gevoel bij kijken” Uhm, pardon? Okay, dit soort uitspraken halen dus echt het bloed onder mijn nagels vandaan. Hoezo zouden meiden geen jongen als beste vriend kunnen hebben? Het is helaas tegenwoordig een “dingetje” geworden dat een vriendschap tussen jongens en meiden sociaal niet wordt geaccepteerd, wil je weten wat mijn mening is over dit soort uitspraken?

Ik heb dit artikel geschreven vanuit mijn eigen ervaring. Het is niet mijn bedoeling om iedereen over 1 kam te scheren maar ik merk dat er nog steeds veel “struggles” zijn hierover en dat is wat ik zelf ook ervaar dus wilde ik dit graag benoemen.

Ik ben geen meisje-meisje, ja ik draag inderdaad wel make-up en kan voor lange tijd met me uiterlijk bezig zijn, maar als je me vraagt of ik mee wil gaan paintballen of door het bos heen banjeren met een grote rugzak met daarin bier en een weggooi-bbq, dan mag het optutten me gestolen worden. Helaas is het zo dat bepaalde ondernemingen worden opgesplitst voor bepaalde partijen.

Dit is natuurlijk nooit vastgelegd in een reglement maar zo werken de wetten van de natuur nou eenmaal. Meisjes gaan liever shoppen en op de bank met een wijntje urenlang kletsen, en jongens zijn meer van de ruige sporten en gamen. In dat opzicht ga ik dus liever met gasten mee, het aantal vrienden overschaduwt dan ook het aantal vriendinnen, ik schiet gewoon wat beter op met gasten. Naar mijn mening is het super relaxed om mannelijke vrienden te hebben, het klopt dat je niet ontkomt aan lichaamsgassen en grove grapjes, ja ik krijg ze ook op me bordje. Maar het is juist zo fijn dat ze je niet als een mindere of meerdere behandelen!

Helaas brengt de vriendschap tussen een jongen en een meisje ook wat gedoe met zich mee. Het tegenwoordig welbekende vooroordeel, want zo wil ik het zeker noemen, dat één van de twee altijd meer zou voelen in deze vriendschappelijke relatie. Blugh! Op het moment dat je beste vriendinnen bent of beste vrienden bent met het gelijke geslacht is er niks aan de hand, maar als je verteld dat je bevriend bent met een jongen of vice versa, krijg je vaak al scheve gezichten, niet van iedereen hoor, maar als je geen scheve gezichten krijgt dan hoor je wel een opmerking als: “Gefriendzoned?” en anders wel: “Ben je verliefd op hem ofzo, je knuffelt hem wel erg intiem”.

People. Bemoei je met je eigen zaken! Het is een goeie vriend! Ja het is een man, en ja we zijn vrienden, nee hij is niet gefriendzoned (ga dit natuurlijk even na bij je beste vriend..), en nee ik ben niet verliefd op hem.

Ik ben ervan overtuigd dat ieder meisje of vrouw, een jongen of man als beste vriend moet hebben en ook andersom, hieronder lees je mijn redenen:

– Geen drama! Sorry maar deze staat terecht op 1#, mannen en jongens zijn simpel. Dat is zo fijn, geen ruzie of geroddel over het lelijke rokje van het buurmeisje van je klasgenoot die een bitch is omdat ze je
arrogant heeft aangekeken omdat je denkt dat zij denkt dat je op haar ex valt, of zoiets..
– Geheimen? Geen probleem, je kan ze gewoon vertellen. Misschien is het alleen het luisterend oor dat je nodig hebt maar een beste vriend zal hem nooit door vertellen.
– Een veilig gevoel, als ik mijn beste vriend om me heen heb voel ik me instant veilig gewoon. Ik ben ervan overtuigd dat hij me altijd zal beschermen, als een zusje zeg maar.
– Geen jaloezie of concurrentie. Tenzij je aan het gamen bent tegen elkaar en hij wilt niet verliezen van een meisje, logisch!
– Zelfde interesses, dit is in mijn geval dan zo. De meeste van mijn vrienden hebben dezelfde interesses als mij of ik als hun, hoe je het ook wilt bekijken.

Wat helaas ook vaak gebeurd is dat een vriend van je een vriendin krijgt. Niks mis mee natuurlijk! Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Jammer genoeg gebeurd het alleen wel vaak dat je daardoor je beste vriend uit het oog verliest.

Dit is anderzijds ook zo hoor. Sommige vriendjes of vriendinnetjes kunnen het niet accepteren dat hun partner een goede vriend of vriendin heeft van het tegenovergestelde geslacht. Ik ben de laatste persoon op aarde die tussen een relatie wil
zitten.

Als ik dan ook merk dat er spanning of frictie ontstaat neem ik altijd even afstand. Ik vertel ook aan mijn vrienden waarom. Blijf communiceren! Je mag best laten weten dat je het jammer vind hoe het gaat en als je, je er fijnbij voelt aan diegene uitleggen dat er niks tussen jullie als vrienden speelt. Hoe moeilijk dit soort dingen ook zijn ben en blijf ik wel op de achtergrond voor mijn vrienden, zelfs als ze mij door hun partner toch niet meer willen zien. Maar hey, zijn het
dan ook wel echt je vrienden?

Wat vind jij van vriendschappen tussen meiden en jongens? Kan het of zit er altijd meer gevoel bij?

Heb jij een beste vriend of vriendin?

Liefs
Sheryldine

2 reacties

april 8, 2016
0

Helaas is hier nog steeds altijd gezeik over. Ik merk het ook heel vaak. Zelf heb ik heel goed bevriend met een paar meisjes en mensen kijken dan altijd heel raar op. Als of het iets heel gek is. Kom op we zitten toch niet meer in groep 1 waar sommige bang zijn voor het andere geslacht. Moest wel lachen dat je een gif van de film friends met benefits gebruikte. Ben ben benieuwd of mensen daar dan ook weer iets achter gaan zoeken. Hopelijk word het ooit niet meer als raar gezien.

april 8, 2016
0

Je hebt helemaal gelijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: