Geen vuiltje aan de lucht met een leren bankstel

Over de aanschaf van een bankstel denken we meestal wel even na. Heeft een leren bankstel echt zoveel voordelen en is het de juiste keuze voor mij? De voordelen van een leren bank op een rijtje.

Duurzaamheid

Een Laforma bankstel is een grote uitgave en we willen dan ook graag dat deze een tijdje meegaat. Maar kies je dan voor een duurdere of goedkopere variant? Een lastige keuze, al staat één ding vast: als je kiest voor kwaliteitsleer dan kies je voor duurzaamheid. Laforma Leer is vrijwel altijd sterk, goed schoon te houden en blijft langer mooi dan de meeste stoffen.

Toch bestaan er grote verschillen in de kwaliteit van leer – afhankelijk van het type, de dikte, de afwerking en de bewerkingen van het leer. Een betere kwaliteit staat vaak gelijk aan een grotere duurzaamheid en een chiquere uitstraling, maar niet elk huishouden of interieur vraagt om de duurste kwaliteit.  Laat je goed adviseren zodat je zeker weet dat een bepaald type leer bij jouw leefsituatie past!

Onderhoud

Vooral in een huishouden met kinderen of honden is dit natuurlijk ideaal: zwarte modderpoten en plakkerige limonade veeg je eenvoudig weg met een vochtige doek. Een nadeel van leer is dat nagels en speelgoed er kleine krasjes in kunnen maken. Hoe beter de kwaliteit van het leer, hoe minder de bank te lijden heeft onder dagelijks gebruik. Maar onderhoud speelt ook een belangrijke rol, want leer blijft langer sterk en mooi wanneer je het een paar keer per jaar met een wax of een reinigingsproduct behandelt.

Comfort

Natuurlijk is het belangrijk of een bankstel lang mee gaat en hoe de stof er na een jaar of twee uitziet. Maar je hebt pas echt plezier van een bank als deze lekker zit en het materiaal bij je past. Leer is wat stroever dan stof maar wordt door de meeste mensen als zeer comfortabel ervaren. Omdat elk leer net even anders is kan het slim zijn om eerst even proef te zitten.

Het oog wil ook wat

Leer past gelukkig in uiteenlopende woonstijlen, van modern tot landelijk of vintage. En omdat leer “leeft” wordt het in de loop der jaren alleen maar mooier, karakteristieker.

 

Past een leren bank bij jou?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.