Laden...

maak ook eens een ander blij

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Soms kunnen wij mensen wel wat complimentjes gebruiken, dat maakt het leven toch leuker niet? Daarom schreef ik vandaag de dingen op waarmee je een ander blij mee kunt maken. Want.. soms kunnen wij gewoon wat positiviteit gebruiken. Toch? Ik heb weer een aantal fijne tips voor je op een rijtje gezet, zo hoop ik iedereen blij te maken! Kijk dus vooral eventjes verder.

Complimentjes op zijn tijd werkt

Soms vergeten we gewoon onze familieleden (of: kennissen, vrienden etc) een compliment te geven. Al zeg je maar dat diegene er vandaag leuk uitziet, dat doet jezelf goed maar.. je vrienden of familie zullen me meer waarderen. Wees niet onzeker maar doe het gewoon eens een keertje, kies het juiste moment uit en kijk hoe diegene reageert.

Vraag hoe het met diegene gaat

Meestal vraag je altijd: Hoe gaat het? Maar vraag het ook eens een keertje anders: Hoe gaat het nou ‘echt’ met je? Meestal weet de persoon in kwestie ineens verhalen te vertellen. Luister en huiver, en probeer er dan niet doorheen te praten. Waarschijnlijk doet het deze persoon ook echt goed (en ik spreek uit ervaring..)

Ga eens langs

Je kent het wel: dagenlang druk en geen tijd voor andere dingen om je heen. Probeer eens tijd vrij te maken voor je familie, vrienden of je dierbaren. Ga eens langs en neem iets leuks mee: simpel bloemetje kan al goed doen. Zolang je interesse toont zul je zien dat de persoon je gaat waarderen, en vaker contact met je op gaat nemen om te vragen hoe het gaat.

” Ik geef om je – Ik hou van je ”

Het klinkt misschien heel gek maar: soms is het goed om te laten weten hoe je van deze persoon houdt. Het is namelijk fijn om te weten dat iemand om je geeft. Doe het niet onverwachts! Dit kan heel raar uitpakken..

Ik ben op mijn 15de mijn beste vriendinnetje verloren, en je weet maar nooit hoelang je nog de tijd hebt om ‘ ik geef om je ‘ te zeggen. Morgen kan het zo over zijn, en dat is zeker wel een wijze les die ik eruit heb gehaald.

Wees blij en vrolijk

Een vrolijke lach, kan een ander al goed doen. Dat moment dat je op straat loopt of in de bus zit, en dat je wordt aangekeken door een onbekende: lach. Je zult zien dat het diegene goed zal doen. Lachen is ook nog eens gezond.