Laden...

mijn angsten beperken mij

mellanie-persoonlijk

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Het is alweer een tijdje geleden toen ik vertelde hoe het met mij ging.

Als je mijn blog maar kort volgt wist je nog niet dat ik al ongeveer 5 jaar last heb van een Post Traumatische Stress Stoornis en daarvoor een tijdje al van Paniekaanvallen. Eigenlijk heb ik mijn leven er een beetje op aanpast.

Ik heb nog steeds last van mijn ‘probleem’ het gekke is dat ik niet de aandacht naar mezelf wil toetrekken. Ik ben echt niet belangrijk. Maar ik moet wel mijn eigen probleem onder handen gaan nemen.

Zelf ben ik ook echt zo’n persoon die nergens geduld voor heeft, zo ook niet voor mijn eigen aandoening. Zo denk ik nu bij 5 jaar last te hebben van: huh?! Is het echt allemaal zo snel gegaan. Bovendien roept het ook veel herinneren op waardoor ik die PTSS had gekregen.

Gelukkig gaat het stukje voor stukje beter. Ik probeer positief te blijven en mezelf uit te dagen om toch naar buiten te gaan. Al is het met mijn hondje Lucca (die ook een blog heeft!), zo ben ik laatst naar het winkelcentrum geweest bij mij om de hoek. Kun je nagaan ik vindt dat persoonlijk al veelte ver.

Verder heb ik nog steeds een relatie, en maak ik hierover nu niet meer zoveel bekend via Sociale Media. Jammer dat mijn vrienden van vroeger niet weten dat ik met hem heb alleen hun wel hem toevoegen via Facebook cetera. Ik bedoel: zoek je aandacht? Hij is van mij hoor daar twijfel ik niet aan. Hah!

Eigenlijk sinds het begin van mijn blog wordt ik uitgenodigd voor de leukste events. De laatste tijd wordt ik serieus voor de grootste events uitgenodigd waar ook alle grote bloggers aanwezig zijn.

Helaas ben ik nu nog steeds niet na een aantal jaar naar een event geweest.. en dat doet mij pijn omdat ik zo graag wil maar niet kan. Ieder geval niet alleen. En mijn ouders kunnen me ook niet brengen omdat het ook vaak in Amsterdam is. Mijn PR-bureaus doen moeite om mij uit te nodigen en dan kom ik niet.. Ik kan wel janken.

Zo moet ik om de week naar een Psychologe voor mijn aandoening. Ik nog steeds vaak last van mijn probleem. Het jammere vindt ik dat je eigenlijk zelf hulp moet zoeken, wat nou als je dit niet kunt? Ik bedoel er zijn vast ergere aandoeningen dan mij. Toch probeer ik positief te blijven.

Wat dus veel geld kost (Eigen Risico via mijn verzekeraar) daarom ben ik dit jaar weer op zoek naar een fijne en goede zorgverzekeraar.

Nou is bloggen erg leuk om te doen, maar om bijna 400 euro ( wat eigenlijk belachelijk is ) naast mijn normale rekeningen en onverwachte rekeningen is erg veel.

Hier kom je natuurlijk niet onderuit, maar ik heb de laatste tijd vaak te maken gehad met een Eigen Bijdrage die ongeveer even hoog was. Eigenlijk wordt je gewoon door de overheid aan de kant gezet omdat je aan een aandoening lijd, jammer als je gewoon geholpen wilt worden. Zo moet ik staken met mijn Psycholoog en ga ik begin januari weer verder want het wordt simpelweg gewoon niet meer vergoed. Daarom zoek ik zsm eigenlijk een ander.

Nou zit ik zelf bij OHRA maar is het dit jaar erg duur geworden, en weet ik nu al dat ik volgend jaar naar de tandarts moet voor gaatjes. Dus moet ik daar eigenlijk nu al rekening mee houden. Zo hoop ik niet heel veel geld te hoeven besteden aan een goede verzekering.

Hiervoor zat ik namelijk bij een hele goedkope verzekeraar. Helaas pakte dat ook slecht uit en hebben ze zelfs 2 keer extra een paar maanden lang afgehouden en hielden ze voet bij stuk dat het klopte. Jammer dat bedrijven soms niet eens de tijd nemen om naar iemand te luisteren.

Geef een reactie