Laden...

mijn dagelijkse struggle met angstaanvallen

mellanie-persoonlijk

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Op mijn blog, deel ik natuurlijk van-alles-en nog wat maar meestal leuke dingen want ik probeer wel positief te blijven ondanks ik in een benarde situatie zit.

De meeste mensen weten het wel maar ik heb dagelijks last van paniekaanvallen en een post traumatische stress stoornis, nou is het zo dat ik eigenlijk alleen maar thuis zit maar ik probeer wel zo veel mogelijk te doen. En vandaag deel ik weer een stukje uit mijn leven, en hoe ik met sommige situaties omga.

Werk je, of zit je op school?

Ah, zit vindt ik zo’n nare vraag. Dit is namelijk de vraag die ik wel vaker krijg bij mensen die mij nog niet goed kennen. Natuurlijk bedoelen ze het niet zo, alleen voel ik me wel een beetje ‘aangevallen’ ik weet ook niet zo goed wat ik hierop mijn antwoorden.

Natuurlijk heb ik mijn blog: maar de meeste mensen denken dat je daar je werk niet van kan maken. Daar ben ik nog steeds hard mee bezig! Bovendien moet ik eerst zelf zorgen voor me eigen gezondheid, voordat ik weer een bedrijf of iets begin. Want ik kom nog steeds in me eentje amper buiten…

Wat niet iedereen weet

Kijk ik typ dit nu, maar wat je waarschijnlijk niet weet is dat er een persoon achter zit die iedere keer een berg op moet: en af en toe eraf mag. In de zomer voel ik me overigens veel beter heerlijk die zon, in de winter heb ik meer moeite met het naar buiten gaan. Ik sluit mezelf eigenlijk een beetje op en nu ik dit schrijf voel ik mezelf ook wel een beetje stom.

Ik wil zo graag

Het is niet dat ik totaal niet wil, ik doe namelijk van alles om weer naar buiten te gaan al is het maar voor eventjes. Alleen krijg ik dan een aanval: vooral in drukke winkelcentrums. Bovendien beperk ik ook mijn uitjes, ik kom alleen in de buurt naar buiten om eventjes naar de centrum van Den Haag bijvoorbeeld te gaan in me eentje zit er totaal niet in. Al wil ik zó graag: want echt ik heb het al in mijn hoofd uitgestippeld ik denk continu aan van alles en nog wat.

Gedachtes maken alles groter dan dat het is, en dat is echt zo. Zo heb ik ook op de heenweg meer last omdat er van alles door mijn hoofd schiet:

Ik blijf maar kort, is er een uitweg, ik ga rennen, ik wil naar huis, hoe kom ik naar huis: fiets, auto?!

Het gaat de ene dag beter als de ander, ik maak er gewoon het beste van. Nee ik werk niet en doe een MBO thuisstudie (waar ik weinig tijd voor heb ivm blog) en run nog een andere blog waarop ik alles qua honden erop zet. Ik krijg zo nu en dan pakketjes en blijf altijd mezelf.

Misschien kan ik meer?

Soms zijn de gedachtes groter dan mezelf. Ik ben nu druk bezig met het 3 keer in de week sporten met mijn stiefvader door hem, omdat hij erbij is hou ik het vol. Zodra ik wil vluchten helpt hij me en dat voelt goed.