Laden...

mijn ervaring met een Disney trip boeken

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Geschreven door gastblogger Sheryldine.

Hi everyone! Zoals ik in een vorig artikel al aangaf ben ik vorig jaar november naar Disneyland Parijs geweest voor mijn verjaardag! (Niet gezien? Klik hier!). Maar wat komt er nou allemaal aan te pas om zo’n reis te boeken, in dit artikel vertel ik je hoe ik mijn reis heb geboekt!

Internet verkennen

In juli kwam dus het spontane idee om mijn verjaardag in Disney te vieren samen met mijn vriend. Aangezien hij hier nog nooit geweest was verheugde ik me er heel erg op en we besloten om via internet eens te kijken naar de mogelijkheden. Als eerst kwamen we natuurlijk terecht op de website van Disneyland Parijs zelf. Op de homepage kan je direct de vakantieprijs berekenen door de data in te vullen wanneer je daar zou willen verblijven. Doordat we er best vroeg bij waren besloten we eens een kijkje te nemen bij de aanbiedingen, misschien was er wel een actie in de periode dat wij zouden gaan en dat bleek dus ook zo te zijn! In de herfstmaanden had Disney een actie met maar liefst 2 nachten en 2 dagen gratis, heel goed om natuurlijk in je gedachten te houden. we schreven dit op en gingen verder met onze zoektocht.
Wat ons al gauw opviel met het bekijken van andere “aanbiedingen” was dat het nogal omslachtig was, als we een verblijf van 4 dagen wilde boeken hadden we bijvoorbeeld maar 2 dagen toegang tot het park, we wilden ook graag inclusief ontbijt en vaak bleek ook dit niet bij prijs inbegrepen te zitten. Let dus op met boeken dat je tijdens je verblijf inclusief toegang hebt tot het park en mocht je ontbijt erbij willen dat dit ook mogelijk is. Laat je niet gek maken door alle aanbiedingen, neem je tijd en ga ook op tijd kijken naar aanbiedingen als je van tevoren al weet wanneer je naar Disney wilt.

Disney boeken

Doordat we overspoelt werden met verschillende soorten aanbiedingen van allemaal verschillende reisbureaus besloten we toch maar weer bij de website van Disney zelf te kijken. We hadden de data van ons verblijf ingevoerd en het zag er dan als volgt uit, we besloten om dan in het Cheyenne hotel te overnachten (artikel over de hotels verschijnt later), de aankomstdag zou 6 november zijn en de vertrekdag 11 november, 5 dagen en 4 nachten. Het verblijf was inclusief ontbijt en toegang tot beide parken. We kregen ook de Extra magical Hours erbij en fastpasses voor iedere dag. Omdat we besloten met de auto te gaan was het voor ons ook belangrijk om te kijken naar eventuele parkeerkosten, gelukkig is parkeren bij het hotel gratis en je kan ook gratis gebruik maken van de shuttlebussen die vanaf je hotel naar het park vertrekken. Alles dubbel gecheckt en toen konden we boeken, mocht je nou nog willen nadenken over je verblijf houdt dan rekening met de tijd wanneer de actie afloopt, het zou zonde zijn als je te laat bent met boeken. Toen we door wilden gaan naar de betaalpagina kwamen we wel tot een verassing, de betaling kon niet voldaan worden met Ideal. We zagen nergens de optie achteraf betalen en het bleek dat je via de website van Disney alleen met creditcard kon betalen.. Oh oh.. Zowel ik als mijn vriend waren op dat moment niet in het bezit van een creditcard dus besloten we er 1 aan te vragen. Daarom is het belangrijk dat je op tijd gaat kijken met boeken zodat je genoeg tijd heb om onaangename verassingen op te lossen. Eenmaal in het bezit van de creditcard was de betaling voldaan en de bevestigd en kregen we ook de ontvangstbevestiging van ons verblijf. Uiteindelijk bleek dat we ook via de klantenservice geholpen konden worden met dit probleem, maar het leek ons gewoon handig een creditcard te hebben in het buitenland We kozen overigens niet voor een annuleringsverzekering, misschien denk je dat dat niet verstandig is, klopt. Maar al moest ik kruipend naar Disney, ik zou er hoe dan ook heen gaan. Mocht er veel spelen op dat moment in je privéleven of in je omgeving, sluit hem dan vooral af, het zekere voor het onzekere! (Ik ben een beetje een rebel..)

Controleren van renovaties

Wij kwamen erachter dat er renovaties uitgevoerd werden voor het vijfentwintig jarig bestaan van Disney, hartstikke gaaf natuurlijk maar dit kan je bezoek natuurlijk ook wel een beetje beïnvloeden. Ons hotel bijvoorbeeld onderging ook de nodige transformatie, wat voor ons heel positief uitviel, er waren namelijk vernieuwde kamers beschikbaar! Voor een bedrag meer kon je in de nieuwe kamers verblijven met nieuw sanitair en een houten vloer (veel beter dan een douche van 20 jaar oud en van die viltige vloerbedekking, yuk!). Er werd aangegeven dat de werkzaamheden overdag plaats vonden, hadden wij geen probleem mee, je begroet s’morgens de schilders en ziet ze de rest van de dag niet aangezien je in het park vertoefd. Wat wel jammer was, dat er aan verschillende attracties ook werkzaamheden werden uitgevoerd, hou hier dus rekening mee met boeken, op de dag dat wij aankwamen waren nog veel attracties geopend maar zoude de volgende dag dus gesloten zijn wegens de renovaties, gelukkig konden we Buzz Lightyear en Aerosmith Rock’n’Rollercoaster nog meepikken in ons bezoek. Maar als er veel attracties dicht zijn tijdens je verblijf zou ik de trip uitstellen. Je kunt de informatie vinden op de Disneyland Parijs website.

Documentatie

Bewaar alles! Oké ik ben lichtelijk obsessief hiermee (nee ik ben geen hoarder..) maar houdt al je papieren bij elkaar. Mickael en ik besloten om de ontvangstbevestiging, betaalbevestiging en alle overige bevestigingen die we kregen uit te printen en in een plastic mapje te doen en apart te houden. Dit mapje is ook meegegaan naar Parijs, het is gewoon makkelijk als je kan aantonen aan alles te hebben voldaan en mocht je zelf iets willen inzien over je verblijf kan dat in de boekingsinformatie en algemene voorwaarden die op de bevestigingen vermeld staan.

Heel wat informatie maar hier even de belangrijkste tips op een rijtje:

– Bekijk op tijd de aanbiedingen
Haastige spoed is zelden goed.
– Bekijk de aanbiedingen inhoudelijk goed
Leuk! Ik kan voor € 200 euro in Disney verblijven voor 4 dagen, maar ik heb maar 1 dag toegang tot het park en geen ontbijt of andere bijkomstigheden, Shit!
– Sluit een annuleringsverzekering af
Ja, het kost wat meer geld maar als er iets gebeurd krijg je wel het bedrag weer terug.
– Let op de betaalmethodes
Ben jij niet in het bezit van een creditcard? Bel dan even de klantenservice van Disney NL, zij kunnen je vast verder helpen.
– Bewaar al je documenten van je verblijf
Ja meneer ik heb de reis geboekt via de website, betaalbewijs? Nee geen idee die heb ik niet hoor. Oeps!
– Bekijk de renovaties tijdens je verblijf op de website
Beetje zonde als je in het park loopt en je komt erachter dat je favoriete attractie gesloten is.
– Stel je werkgever/school op de hoogte dat je op vakantie gaat
Hoe eerder je het van tevoren aangeeft hoe beter, stel dit alles natuurlijk goed af.
– Spaar vanaf het moment dat je hebt geboekt
Als je het verblijf geboekt hebt kan het sparen beginnen, Disney is best prijzig en als je nu al begint met sparen heb je een mooi zakcentje!

Dat waren zo’n beetje mijn ervaringen en tips. Natuurlijk is het aan jezelf hoe jij je planning maakt en verblijf boekt!

Ga jij dit jaar naar Disney?

Hasta Luego!

Sheryldine 

Geef een reactie