Laden...

mijn ervaring met Psoriasis (eczeem) huidziekte

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Zelf heb ik al me halve last van Psoriasis (Eczeem), het zit op mijn hoofdhuid en ik heb plekjes op mijn buik en af en toe merk ik nog een aantal andere plekjes op.

Ik heb het geërfd van mijn vader, het is dus erfelijk. Het kan onwijs vervelend zijn, vooral als je er heel erg last van heb. Gelukkig is het bij mij de laatste jaren verminderd maar niet weg. Ik hou het heel mijn leven, en kan er niet veel aan doen behalve producten gebruiken. En vandaag neem ik een aantal producten met je door..

Psoriasis

Een vreselijke ziekte om te hebben: Psoriasis wil je maar liever niet hebben. Vroeger kon ik hele vellen uit mijn haren trekken, heerlijk gevoel alhoewel iedereen het om me heen vies vond. Logisch, alleen had ik dat op dat moment niet door. Psoriasis kreeg ik door stress, en dat had ik helaas al op een vrij jonge leeftijd. Ik had geen leuke thuissituatie dus de verklaring van mijn Psoriasis had ik al heel snel.

Maar wat is het nou eigenlijk? Psoriasis is een Huidziekte die zichzelf veroorzaakt door stress, maar je kunt het ook erfen van familieleden. Het is niet besmettelijk ( dat wordt mij ontzettend vaak gevraagd, uggh. ). Maar iedereen kan het eigenlijk krijgen, maar vanaf komen kom je eigenlijk niet, wel kan het verminderen maar niet weggaan. Helaas, maar als het verminderd wordt is het al een hele verlichting omdat het nogal kan jeuken.

Niemand vindt het leuk om constant jeuk op je hoofd te hebben, en als je jeuk hebt ga je jeuken alleen staat het zo stom.

Meer over Psoriasis

Niemand behalve mijn naaste weten dat ik Psoriasis heb, nu weet waarschijnlijk iedereen het maar ik schaam mij niet. Ook omdat half Nederland het ook heeft denk bijvoorbeeld aan Gordon (Zanger en Presentator) heeft ook last van Psoriasis. Alleen heeft iedereen het in een andere vorm, zelf heb ik het gelukkig niet meer heel erg vergeleken met vroeger. Het kan je namelijk heel erg belemmeren in het dagelijkse leven.

Salcura Skincare

Laatst kwam ik voor mijn blog in aanraking met Salcura Skincare, een merk die ik zelf nog niet kende. Hun wisten niet dat ik nog dagelijks last had van mijn Psoriasis, maar echt ik had het niet eens verteld. Waarom niet zul je denken? Nou er heerst nogal een ‘schaamte’ onder mensen die het hebben het voelt eigenlijk net zoals uit de kast komen. Je verteld het ook niet 1,2,3 aan iemand: Hey, ik heb Psoriasis! Nee, dat doe je gewoon niet.

Ik kreeg voor mijn blog aantal producten opgestuurd om te testen, ik ging direct aan de slag met de producten.

Mijn ervaring met de producten van Salcura

Ik gebruik de producten nu een aantal dagen, vooral de Face Cleanser vindt ik heel fijn werken. Wat ik ook onwijs tof vindt dat de producten natuurlijk zijn, en werken voor een gevoelige huid. Ze werken voor een huid met Psoriasis en normale Eczeem en wat mij aansprak was alle lovende recensies op de site. Ik bekijk dit altijd voordat ik de producten bestel, wie doet dit ook?

Overigens vindt ik de producten fijn werken, en ze werken dan ook goed. De producten hebben zeker mijn Psoriasis verminderd, en zichtbaar verminderd. De serum vindt ik heel erg fijn, en maakt de huid totaal niet vettig (omdat ik ook last van Acné heb) is dit best handig om te weten.

De Spray is makkelijk aan te brengen als je bijvoorbeeld onderweg bent, of s’ochtends geen tijd hebt en even snel een product wilt gebruiken om het te verminderen. Oók vindt ik het fijn dat je de producten gewoon iedere dag mag gebruiken, en niet bijvoorbeeld wekelijks. Persoonlijk vindt ik dit wel goed omdat je bijvoorbeeld nadat je je huid heb gereinigd met de Face Cleanser de Serum of de Spray kunt gebruiken. Hoe fijn is dat?

BioSkin Zeoderm / € 14,99 ,- / Link

BioSkin Facewash / € 16,99 ,- / Link

BioSkin DermaSpray / € 19,99 ,- / Link

BioSkin DermaSerum / € 15,99 ,- / Link

Dit artikel bevat gekregen producten — uitleg

Geef een reactie