Mijn ervaringen in Barcelona + Bezienswaardigheden op een rijtje!

Door Gastblogger: Rosanne – Woehoe omdat ik inmiddels verzuip in alle opdrachten voor mijn studie wil ik vandaag even terug gaan naar de zomervakantie. Toen ben ik samen met een vriendin een midweek naar Barcelona geweest en daarom wilde ik mijn ervaringen en tips graag met jullie delen. Kom ik zelf ook weer een beetje in de vakantiestemming!

De reis

Wij vlogen vanuit Rotterdam en dat is een goede optie als je niet drie uur in de rij wil staan op Schiphol. Rotterdam heeft namelijk een heel klein vliegveld. Ook als je nog nooit gevlogen hebt is dit een aanrader, omdat alles dicht bij elkaar zit en je niet uren hoeft te zoeken. Wij waren binnen een half uur klaar met inchecken en douane controle (en dat in de zomervakantie).

Eenmaal aangekomen in Barca!

Wij hadden van te voren kaartjes gereserveerd voor de metro (Tip!). Je kan net als in veel andere grote steden een aantal dagen kiezen waarop je onbeperkt kan reizen met de metro. Met deze reservering konden we bij de toeristeninformatie op het vliegveld onze kaartjes ophalen. De metro is een paar minuutjes lopen van het vliegveld, dus ook dat is geen probleem.

Wij hadden expres gekozen voor een hotel dat een directe verbinding had met het vliegveld. Op die manier hoef je niet moeilijk te gaan doen met je bagage (wij hadden trouwens alleen handbagage) en kun je lekker blijven zitten in de metro. De lijn van en naar het vliegveld is daarbij ook nog redelijk rustig ten opzichte van de andere metrolijnen. Het is natuurlijk wel mogelijk om een overstap te maken, maar zeker als je grote koffers hebt, raad ik het niet heel erg aan.

Bezienswaardigheden in Barcelona

Twee hele beroemde bezienswaardigheden in Barcelona zijn natuurlijk Park Güell en de Sagrada Família. Mocht je deze bezienswaardigheden in willen, dan is het handig om je kaartjes van te voren online te kopen.

Dat hadden wij niet gedaan en bij beide bezienswaardigheden konden we er daarom op dat moment niet in. Bij Park Güell hebben we de kaartjes daar gekocht voor de volgende dag, Sagrada Família hebben we alleen van de buitenkant bekeken.

Let wel op dat je de kaartjes koopt op een betrouwbare site! Ik las namelijk ook van mensen dat ze opgelicht waren en kaartjes hadden gekocht, maar daar niet mee naar binnen konden. Google altijd even de site waar je wat koopt, ook al ziet alles er betrouwbaar uit!

Verder zou ik je aanraden om gewoon lekker te genieten in Barcelona! Als je niet heel goed tegen hitte kan, is het niet verstandig om in hartje zomer te gaan, maar zou ik een andere periode uitkiezen. Barcelona is wel een strand-stad, dus mocht het allemaal echt te warm worden, dan is een duik in de zee ook mogelijk!

Zijn jullie weleens in Barcelona geweest?


liefs, mellaah

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.