Laden...

mijn favorieten Netflix series van het moment

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Sinds Netflix in 2013 in Nederland bestaat, kunnen we er allemaal niet meer omheen.

Het is gewoon fijn om een serie of film te kunnen bekijken zodra er niks op TV is of eventjes onderuit wilt zitten met bijvoorbeeld een marathon van je favorieten serie. Zo is ook Netflix een deel voor mijn leven geworden sinds een aantal jaren, zo schrijf ik daarom eens in de zoveel tijd over mijn favorieten series en films van dat moment. Nu heb ik een aantal series van het moment die ik graag met jullie eventjes wil delen.

Ik heb een aantal serie verslavingen op Netflix. Ik hou dan ook heel af en toe een marathon aan series die ik op dat moment volg, zo waren mijn vorige serie verslavingen: Orphan Black, The 100, Frequency en nog veel meer van dit soort series. Dit kun je terug zien in mijn vorige artikels, nu terug naar mijn huidige verslavingen: netflix kijken via je smart tv wist je dat je dat via een simpele knop kunt regelen? Hieronder deel ik mijn favorieten series van het moment:

Lucifer

Een serie over de duivel, het klinkt als een horror verhaal maar dat is het eigenlijk totaal niet ook omdat ik engere series kijk dan dit kan ik vertellen dat dit er totaal niet onder valt. Lucifer is de duivel die samen met een Engel die de aarde bereiken. Je kunt deze serie meer als een politieserie zien, ook omdat Lucifer een vrouwelijke politieagente tegenkomt en samen moorden oplost. Als je voor een niet zo enge serie wilt gaan, is dit zeker een aanrader.

The OA

The OA gaat over een bovennatuurlijke vrouw, als je voor een aparte serie wilt gaan moet je The OA volgen. The OA is een vrouw die terug van de dood komt, en weer terug naar haar huis gaat maar niks is meer hetzelfde. Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo’n vage-aparte serie heb gezien maar achteraf is het wel een ‘must see’ als je van dit soort ‘sciencefiction’ series houdt.

Girlboss

De hit serie waar iedereen het wel over had is.. Girlboss. Een vervolg op het boek: Girlboss is dit een leuke vrouwenserie met daarin de dagelijkse vintage lover: Sophia die haar kleding verkoopt via Ebay en viral gaat met haar online webshop. Met haar online winkeltje heeft ze nu een echte imperium opgebouwd, zie hoe het allemaal ontstond.

Wynonna Earp

Ik hou van series met veel actie en toch wel horror erin, zo ook Wynonna Earp. Een serie waar dus ook demonen en andere wezens in voorbij komen, spannend verhaal en een kijkje waard. Wynonna Earp neemt het op tegen bovennatuurlijke wezens zoals demonen. Ik ben met deze serie bijna klaar, dus ik kan wel een beetje vertellen dat je direct in een verhaal wordt meegezogen net zoals de serie Lucifer. Hou je van paranormale series moet je deze serie zien.

Vampire Diaries

Eigenlijk zegt de titel: Vampire Diaries het al het gaat over vampieren en wolven, en andere wezens die de spannendste dingen meemaken. Nou ben ik al jaren een Vampire Diaries fan. Nou heb ik laatst seizoen 7 gezien, die nu op Netflix staat. Ik vind hem eigenlijk spannender dan vorig seizoen: jammer dat Elena er niet meer in terug komt maar het is zeker een kijkje waard voor wie hem nog niet heeft gezien. Je moet wel tegen veel bloed etc. kunnen. Als je dus van Actie en Triller achtige series houdt is deze serie een must see.

Mr. Selfridge

Je ziet het ontstaan van de winkel Selfridges en wat de eigenaar wel niet over zich heen heeft gekregen om te komen waar hij uiteindelijk eindigt. Nou weet ik niet zo goed of deze serie ook in mijn vorige overzicht stond, maar ik heb tot nu toe alles wat op Netflix staat gezien. Ik hou van Historische films en series en Mr. Selfridge hoort hier zeker bij.

Welke historische series bekijk ik nog meer?

  1. The Paradise: ook een gelijkwaardige serie over een winkel genaamd ‘The Paradise’.
  2. Call the Midwife: een serie over de vroedvrouwen van Engeland. Aanrader!
  3. Sleepy Hollow: waar Historie met het Heden treft. Ik wacht op een nieuw seizoen!
  4. Frequency: net zoals Sleepy Hollow treft Historie met het Heden. Wat als je alles in het verleden kan veranderen met een apparaat?