Laden...

mijn kerst-huis van dit jaar

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Het is weer tijd voor mijn ‘kersthuis van dit jaar!’. Sinds het begin dat mijn blog bestaat rond 2014(?) post ik ieder jaar mijn favorieten kerstitems in mijn eigen huis.

Dit artikel noem ik dan zelf ook meer een lees en kijk artikel. Ik weet dat mensen het leuk vinden om in iemands anders huis te gluren, daarom geef ik vandaag voor jullie mijn huis open en bloot..

Zoals jullie wel weten, woon ik niet groot. Ik heb maar één slaapkamer die ik goed benut en een lange woonkamer. Toch is dit mijn 2de kerst sinds ik op mezelf ben. Het klinkt gek maar ik haal spulletjes overal en nergens vandaan en toch ben ik een beetje trots op mezelf dat ik het maar toch bij elkaar heb geschopt. Zie 2014 kersthuis, en 2015 kersthuis edities.

De meeste spullen haal ik bij de Action en de Big Bazar maar toch vind ik dat ik het leuk bij elkaar heb gezocht. Enigszins vind ik mijn huis wel ‘vol’ vooral met kerst, daarom zal ik ook blij zijn dat het Januari is en alles weg kan. Het klinkt misschien gek hoor: ik ben gek op de kerst.. Alleen is mijn huis eigenlijk te klein voor zoveel spullen bij elkaar.

Daarom zoek ik voor in de toekomst (liefst volgend jaar) al een ander huis. Liefst met een tuin voor mijn hond, maar dat zijn dromen.. Of ze werkelijkheid worden geen idee.

Woonkamer / Achterkamer

In mijn achterkamer: Staat mijn eetkamertafel met stoelen. Nou is het leuke dat ik mijn eetkamertafel heb beschadigd door mijn nagels te doen op tafel, en een potje lijm had laten vallen. Ik baal als een stekker! Maar in januari 2018 krijg ik een ander blad erop via Leen Bakker. Gelukkig kun je ze los bestellen. Alleen kost het me wel weer geld, dan maak ik echt geen vlekken meer hoor..

Laten we die vlek achterwegen houden en verder gaan met de decoraties. Mijn achterkamer heb ik namelijk wel leuk versiert met notenkrakers, en in mijn kandelaars vind je kerstboompjes. Als je vorig jaar mijn artikel had gezien, zie je dat mijn interieur anders staat. Vorig weekeinde hebben ik en mijn vriend het anders gezet. Waar ik dus echt blij mee ben.

Dit jaar probeerde ik het toch ‘rustiger’ te houden. Vorig jaar vond ik het toch een beetje alles bij elkaar geraapt. Dit is ook een klein beetje waar: want toen woonde ik nog maar net een paar maanden op mezelf, en had ik nog maar 0 kerstspullen. Ik moest dus overal en nergens wat vandaan halen.

In mijn woonkamer: vind je vooral koper. Als je mij kent weet je dat ik van Koperen items hou, daarom heb ik ook koperen kerst spulletjes.

Ik probeer mijn salontafel rustig te houden met twee schattige kandelaars en mijn dressoir is opgevrolijkt door een koperen sterren slinger rondom mijn dienbladen.

Zoals jullie weten versier ik ook ieder jaar mijn ramen, zo heb ik het dit jaar niet met sneeuw of toestanden gedaan. Dit doe ik omdat het vorig jaar niet eraf wilde. Ik moest letterlijk 10 x keer mijn ramen opnieuw wassen en het wilde er nog niet af. Me ramen waren letterlijk in een half uur versiert, ik wist hoe ik het wilde. Wat er anders is aan vorig jaar is dat ik andere stickers heb gekocht, grotere zodat ik toch opval vanaf buiten.

Slaapkamer

Verder heb ik alleen nog mijn raam in mijn slaapkamer versiert, en verder wel twee boompjes van de Action neergezet. Zoals ik al in de inleiding vertelde, is het dit jaar vooral ‘rustig’. Ik wil het namelijk niet meer zo druk hebben in de slaapkamer.

Hoe heb jij je huis gedecoreerd dit jaar?