Laden...

mijn leven met paniekaanvallen

mellanie-persoonlijk

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Zoals jullie weten heb ik last van Paniekaanvallen, ik heb het nu al ongeveer 5 jaar en ik deel nu jullie mijn ervaringen met Paniek. Paniekaanvallen zijn niet leuk, ik krijg ze om de dag (soms ook niet).

Het legt eraan hoe mijn humeur op dat moment is. Ik krijg het op drukke plekken zoals; het winkelcentrum, supermarkt, liften, of kleine ruimtes. Wat er dan gebeurd is dat ik me vantevoren ga druk lopen maken, en dan ga ik ergens heen en dan krijg ik het warm, hartklopping, zweten, enzovoort.. je hebt ongeveer het gevoel dat je dood gaan ”wat natuurlijk niet gebeurd”…

Voordat ik wist dat ik het had, viel ik heel vaak flauw en ging heel vaak naar de arts omdat ik continu zwart voor me ogen werd. De doktor wist toen niet wat hij met me aanmoest, en ik wou alleen maar weten wat er met mij aan de hand was, Ik dacht n een of andere ziekte ik hielt toen vanalles door mijn hoofd. Toen ik wist dat ik het had, werd de angsten alleen maar erger. Ik ging amper meer naar buiten en wist niet meer wat ik moest doen. Ik heb hulp gezocht via mijn arts ik kan dit aanraden!

Ik heb hier meerdere malen therapie voor gehad, Mensendieck cesar, PsyQ en Impegno (hierbij loop ik nog in behandeling) Hierbij heb ik oefeningen geleerd om mijn ademhaling in controle te houden.

Wat ik de laatste 5 jaar heb geleerd is, dat je geduld moet hebben, en het niet zomaar over gaat. Soms is het een tijdje weg en soms is het weer terug ( vooral in de winterperiodes ). De laatste jaren sinds ik weet dat ik het heb is een achtbaan geweest die nogsteeds niet wil stoppen. Ik vindt het moeilijk om hierover te praten, maar ik wil wel graag andere mensen hiermee helpen die het ook hebben, Geloof me het is vreselijk om te hebben.

Vroeger ben ik altijd wel angstig geweest, maar niet zo erg hoe het nu is. Ik ging vroeger met vriendinnen naar de stad en we gingen leuke dingen doen. Maar dat zit nu wel anders! Nu moet ik plannen voordat ik iets ga doen meestal werkt dat wel, maar als ik een slechte dag heb dan lukt het niet. Ik kan mijn humeur niet van te voren bepalen.

reacties

december 29, 2015
0

Ik herken hier veel van. Heb een angststoornis met paniekaanvallen. Geen pretje. Het blijft altijd hard werken!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: