Laden...

mijn tips om spierpijn te voorkomen

sporten

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Na een langere tijd ben ik sinds de laatste week het sporten weer aan het oppakken. Gegarandeerd als ik dinsdag pas ‘echt’ ga sporten dat ik spierpijn ga krijgen, er valt eigenlijk niet zo heel veel aan te doen.

Spierpijn krijg je nou eenmaal na inspanning, sommige mensen zeggen juist als je spierpijn krijgt dat je het slecht heb gedaan. Natuurlijk is dit niet waar, en krijgt iedereen hier wel mee te maken. Vroeg of laat, na je sportavontuur.

Vandaag heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet, om spierpijn te voorkomen of te verminderen:

Vergeet de warming-up niet

Voordat je gaat beginnen aan het echt werk, is het goed om je spieren voor te bereiden. Probeer dus altijd een warming-up te doen, en niet direct aan je krachttraining te gaan beginnen. Probeer wat te rekken en te strekken, het werkt zeker om je spierpijn te voorkomen maar misschien wel te verminderen. Niemand ontkomt er helaas aan.

Probeer het ‘af’ te maken

Je bent er klaar mee, logisch. Maar soms moet je toch nog verder gaan dan dat je normaal doet, probeer dus na je workout uit te rennen en wat cooling-down oefeningen te doen. Zo geef je je spieren wat meer rust, en stop je niet direct.

Doe wat je kunt meer niet

Zelf heb ik dagelijks last van paniekaanvallen, als is slecht slaap zit ik niet in me vel. Dan push ik mezelf dan ook niet verder dan ik werkelijk kan, probeer dus ook goed naar je lichaam te luisteren. Als je lichaam even een pauze wilt, hou dan een pauze. Doe vooral niet wat anderen doen, laat hun gaan niemand wilt dat jij blessures oploopt en je spieren overbelast raken.

Doe niet té vaak een oefening

Klinkt heel erg logisch, en dat is het ook wel. Probeer ook af te wisselen, en andere oefeningen te doen, zo doe je de ene keer buik en daarna de billen. Bijvoorbeeld dan maar je begrijpt waarschijnlijk wel waarover ik het heb. Zo kunnen je spieren ook niet overbelast raken!

Warmte helpt tegen spierpijn

Zelf vindt ik het fijn om warmtespray te sprayen als ik spierpijn krijg, probeer dus je spieren warm te houden als het eenmaal zo ver is. Naast warmtespray heb je tegenwoordig ook vele crèmes op de markt, dus er zit vast wel iets tussen voor jou.

Vitamines nemen met name B

Probeer je dagelijks aan je vitamines te houden, met name vitamine B wat in Bananen, vlees en eieren zit is goed voor je spieren. Natuurlijk kun je ook andere soort vitamine’s nemen.

Als niks werkt

Als je denkt dat niks meer werkt, kan een massage ook heel goed werken tegen spierpijn. Het zorgt voor een goede doorbloeding, en je kunt je vriend of familielid leuk aankijken om het voor je te doen. Het is ook nog eens goed voor je spieren.

Wat doe jij tegen spierpijn?

Geef een reactie