Laden...

motivatie om je kamer’s interieur te veranderen

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Zelf hou ik ervan om mijn huisje te veranderen, spullen op te ruimen en te schuiven. Heerlijk gevoel is dat, ik kan het eigenlijk niet heel goed uitleggen.

Maar als je het eenmaal hebt gedaan zul je zien dat het ook voor jou goed voelt. Dat gevoel als je opruimt komt er niet zomaar: je moet er ook wel wat voor doen, maar dan heb je meestal ook wat; begin dus nu, vandaag! Daarom heb ik voor jou een paar tips op een rijtje gezet.

Probeer alles op te ruimen, voordat je begint

Als je een ruimte wil veranderen probeer dan allereerst op te ruimen. Het fijne hieraan is dat je je oude troep weggooit, en weer nieuwe accessoires kunt kopen en een ruimte weer opnieuw kunt inrichten. Probeer eerst te kijken wat je hebt: welke spullen kunnen weg? probeer er niet zo heel veel over na te denken gooi het gewoon weg. Heb je er geen emotionele waarde aan, en gebruik je het eigenlijk niet of staat het in de weg? Gooi het weg, waarschijnlijk doet het niet zo heel veel met je.

Spullen met emotionele waarde

Wat ik altijd doe met spullen die eigenlijk niet weg kunnen, of er emotionele waarde aan hebt en je gebruikt het niet in de ruimte; doe het dan in een doos. Bij de Action kun je fijne verhuisdozen vinden tegen een relatief lage prijs, pak het in en zet het in een kast of in je kelder of schuur weg. Als je het na een tijdje weer kunt gebruiken pak het dan weer.

Tipje met spullen met emotionele waarde: doe het niet in een verhuisdoos, koop een normale dichte doos die kun je ook bij de Action, Blokker en dat soort winkels kopen. In een kelder of schuur is het meestal vochtig, en zo blijven je spullen nou eenmaal mooi.

Sorteer je spulletjes

Als je eenmaal je spullen hebt ingepakt probeer het dat te sorteren: wat gebruik je wel, en niet. Probeer het netjes te houden door de dingen die je dubbel hebt bij elkaar te zetten, en niet overal wat te zetten. Ook is het handig om niks rond te slingeren in je kamer of ruimte, zo voorkom je dat je kamer een zooitje wordt.

Verander de ruimte

Je hebt je spulletjes gesorteerd en nu kun je beginnen; verander de ruimte. Probeer te kijken hoe je je meubels wilt neer gaan zetten, en je inrichting te veranderen. Ik vind het persoonlijk heerlijk om dingen te schuiven, en te veranderen.

Koop iets nieuws

Als je eenmaal je spullen hebt uitgezocht, en je ruimte ziet er veel netter uit. Ga je op jacht naar nieuwe inrichting decoratie, zorg er dan wel voor dat het bij je huidige situatie past: welke kleuren gebruik je? wat past bij jou?

Hou jij ervan om je interieur te veranderen? Zo ja, hoe pak jij dat aan?

4 reacties

augustus 8, 2016
0

Yes, fijne tips dit! Ik ben momenteel toevallig bezig met het verbouwen van mijn kamer. En inderdaad: eerst alles opruimen en uitzoeken wat weggegooid kan worden. Helpt al zoveel voor het gevoel van een nieuwe kamer!

augustus 8, 2016
0

Thanks voor de complimenten! Heel erg lief :-)!

augustus 8, 2016
0

Handige tips, zelf haal ik ook veel inspiratie van Pinterest voor het herindelen van mijn huis

augustus 8, 2016
0

Oh zeker, ik zelf ook! Bedankt voor je tip :-)!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: