Laden...

MSC kwaliteitsmerk

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Vrijdag de 13de, een gevreesde ongeluksdag voor velen, maar voor mij niet! Want vrijdag de 13e heb ik het contract ondertekend voor mijn eigen huis!

Veel klussen in het huisje is gelukkig niet nodig, dus ik ben meteen na thuiskomst de keuken ingedoken met mijn moeder. We hebben namelijk vandaag een pakket ontvangen van Marine Stewardship Council (MSC), ben jij benieuwd wat wij gaan maken?

Onwijs blij en enthousiast werden mijn moeder en ik toen wij het pakket met overheerlijke vis (schol) openden. Ik hou namelijk heel erg van vis, de lekkere smaak, de makkelijke bereiding en het is natuurlijk ook heel gezond. De vis waarmee wij vandaag gaan koken is schol. Iedereen kent deze platte vis wel, met de bruine rug em oranje stippen. Dat vele mensen deze vis lekker vinden blijkt uit bijvoorbeeld de verkoop van Fish & Chips, stiekem is dat namelijk gemaakt van schol die gewoon in de Noordzee zwemt.

De schol die wij gebruiken uit het pakket draagt het MSC-keurmerk. Dit keurmerk draagt zorg voor gecertificeerd duurzame visserij. Door erop te letten dat je vis koopt voorzien van het MSC-keurmerk weet je dat de vis, die je gewoon koopt in de supermarkt of vishandel, op een duurzame manier gevangen is. Hierdoor kunnen wij met z’n allen makkelijk kiezen voor betere oceanen.

Samen met mijn moeder heb ik twee schollen bereid. De eerste bereiding was in een mum van tijd klaar, deze scholfilets waren namelijk al gefileerd. Hartstikke makkelijk om meteen aan de slag te gaan! De scholfilet heeft niet heel veel toevoegingen nodig om de smaak lekker te maken. Wij hebben deze scholfilets met een beetje roomboter in de koekenpan gebakken. Vervolgens hebben wij een klein beetje verse citroensap, zout en peper en peterselie over de scholfilets verdeeld.

De tweede bereiding was iets moeilijker, want deze schol moest namelijk nog gefileerd worden. Gelukkig was mijn stiefvader thuis en hij heeft ons een handje geholpen. Voor de bereiding van deze hele schol hebben wij ervoor gekozen om eerst de schol 7 minuten aan beide kanten te bakken in de pan met een beetje roomboter tot dat de schol goudbruin was. Vervolgens hebben wij 1 dl witte wijn toegevoegd en de pan 2 minuten onder de hete grill gezet. Zo stooft de witte wijnsmaak in de schol en krijg je een hele andere smaak dan het eerste gerecht.

Allebei de scholgerechten hebben wij geserveerd met een beetje peterselie, citroen en natuurlijk een glas wijn. Zo konden wij ook meteen proosten op mijn nieuwe huis! Heerlijke hoe de schol smelt op je tong! Ik heb nog nooit zo lekker vis gegeten. Helemaal niet zo’n ongeluksdag deze vrijdag de 13de!

Link: MSC

Dit artikel bevat gekregen producten — uitleg

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.