Laden...

neem wat meer tijd voor jezelf met deze tips

neem wat meer tijd voor jezelf met deze tips

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Soms schiet het er gewoon bij in om goed voor jezelf te zorgen.

Omdat we dat zo vaak vergeten heb ik een aantal tips op een rijtje gezet om je goed op gang te brengen. Zorg jij goed voor jezelf? Zo nee, bekijk dan deze tips.

Neem een powernap’je’

We hebben allemaal onze slaap nodig zo’n 8 uur per nacht (ligt eraan hoe oud je bent). Soms is het goed om even overdags een powernap te nemen. Soms hebben we gewoon slaap nodig om eventjes bij-te-tanken.

Zelf voel ik me altijd zo schuldig als ik overdags moe ben, en eventjes wil gaan liggen. Zelf is me gelukkig wel geleerd om je juist niet schuldig te voelen: daar denk ik dan aan.

Zorg voor een rustige omgeving

Als mijn huis niet schoon is, word ik zelf ook chaotisch. Daarom zorg ik voor een rustige omgeving: shop misschien nog wat leuke items in mijn interieur erbij en zorg voor een ‘opgeruimde’ huis. Zodra het rustig in je omgeving is, wordt je zelf ook rustiger.

Eet gezond

Natuurlijk zal je zeggen: logisch toch? Maar zodra je gezonder eet en leeft zorg je uiteraard beter voor jezelf. Vergeet bijvoorbeeld je dagelijkse vitamines niet te nemen. Zelf neem ik af en toe een detox om mezelf weer te worden en me eventjes gezonder voel.

Blijf actief

Om je leven goed op pijl te houden, is het goed om in beweging te blijven. Zo is Yoga bijvoorbeeld een goede sport om flexibel en rustig in je hoofd te blijven.

Wees trots op jezelf

Natuurlijk als laatste: is het goed om trots op jezelf te zijn. Trots op wat je hebt bereikt, trots op je werk, trots op de opleidingen die je hebt gedaan. Niks is zo goed om trots op jezelf te zijn, zo wordt je in het dagelijkse leven ook gelukkiger.

Zorg jij goed voor jezelf?

reacties

februari 1, 2018
0

Fijn om dit te lezen!
Liefs,
Yara

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: